Incendiu uriaș într-un bloc din Tecuci. A luat foc după ce locatarii au făcut grătar în uscătorie VIDEO

Incendiu uriaș într-un bloc din Tecuci. A luat foc după ce locatarii au făcut grătar în uscătorie VIDEO
Incendiu urias intr-un bloc din Tecuci

Un incendiu violent a izbucnit, duminică după-amiază, într-un bloc din orașul gălățean Tecuci. Pompierii au intervenit imediat la faţa locului, evacuând o femeie de 60 de ani, imobilizată într-un scaun cu rotile, şi o minoră de 12 ani. Alte 20 de persoane au ieşit singure din imobile, potrivit ISU Galaţi. Focul a pornit de la un grătar făcut de locatari în uscătorie.

Incendiu violent în Tecuci

Ultimul etaj al unui bloc din municipiul Tecuci a luat foc, duminică după-amiază, după ce câțiva oameni au făcut un grătar într-o cameră, la etajul al patrulea, şi l-au lăsat nesupravegheat. 20 de persoane s-au autoevacuat, iar alte două, o femeie de 60 de ani imobilizată şi o fată de 12 ani, au fost scoase afară de pompieri.

Uscătoria unui bloc a luat foc, după ce locatarii s-au apucat să facă grătar

Incendiul a izbucnit într-un bloc de pe strada Ştrandului din Tecuci, în uscătorul de la etajul al patrulea.

„În momentul în care au ajuns la locul intervenţiei, pompierii au constatat că incendiul se manifesta într-o încăpere, situată la etajul IV, folosită ca spaţiu de depozitare. Salvatorii au evacuat o femeie de 60 de ani, imobilizată în scaun cu rotile, şi o fată de 12 ani. Alte 20 de persoane, care locuiau la etajele III şi IV, s-au autoevacuat”, au transmis reprezentanţii ISU Galaţi.

Pompierii au venit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă

La faţa locului au intervenit de urgență două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Flăcările uriașe au fost lichidate după aproximativ o oră. Echipele de salvare au avut o misiune destul de dificilă, existând riscul ca incendiul să se propage și la celălalte apartamente. Inconștiența unor locatari putea duce la o nenorocire. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

20 de persoane s-au autoevacuat din blocul cuprins de flăcări

Se pare că niște oameni au făcut grătar în uscător, apoi au plecat să mănânce şi au lăsat focul nesupravegheat. A fost de-ajuns o scânteie pentru ca întreaga încăpere să fie cuprinsă de flăcări. Vecinii s-au autoevacuat din bloc şi au sunat la numărul unic de urgenţă 112. La faţa locului, pe strada Ştrandului din Tecuci, s-au deplasat pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi. În momentul în care au ajuns la locul intervenției, aceștia au constat că incendiul se manifesta într-o încăpere, situată la etajul IV, folosită ca spațiu de depozitare sau uscător.

Incendiul din Tecuci a fost lichidat

Salvatorii au evacuat o bătrână de 60 de ani, imobilizată în scaunul cu rotile, și o fată de 12 ani. Alte 20 de persoane, care locuiau la etajele III și IV, au fugit din calea focului. În cele din urmă, flăcările au fost stinse după aproape o oră.