Incendiu puternic la staţia de sortare a deşeurilor din comuna Ulmeni. Militari din Călăraşi şi Bucureşti acţionează cu 11 autospeciale

de: Ionuț Vieru
03 08. 2021

Un incendiu puternic a izbucnit luni după-amiază la stația de sortare a deșeurilor din comuna Ulmeni. Pompierii militari din Călărași și București au ajuns la fața locului cu 11 autospeciale și se luptă cu flăcările.

Incendiu uriaș la stația de sortare a deșeurilor din comuna Ulmeni

În jurul orei 12:00, locuitorii din comuna Ulmeni și din zonele apropiate au primit un mesaj RO-ALERT pentru a rămâne în locuințe. Pompierii militari din cadrul ISU Călărași și ISU B-IF sunt prezenți la fața locului cu 11 autospeciale de stingere pentru lichidarea incendiului.

În sprijinul intervenției au venit și câteva excavatoare și utilaje, aparținând firmei care deține stația de sortare. Militarii au fost alertați să acționeze pe raza localității Ulmeni, pentru stingerea de deșeuri, conform ISU Călărași. Focul se întindea pe o suprafață aproximativă de 4.000 de metri pătrați.

Ajunse la fața locului, echipajele au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și cu fum dens. Riscul de extindere a arderii la celelalte grămezi de deșeuri este unul mare. Pompierii s-au deplasat la intervenție cu 9 autospeciale cu apă și spumă din cadrul subunităților ISU Călărași. De asemenea, trei autospeciale au fost chemate de la ISU București Ilfov.

„La acest moment incendiul a fost localizat şi nu mai are flacără, însă se insistă cu toate forţele şi mijloacele prezente la locul evenimentului pentru lichidarea totală, fiind posibil ca în cursul acestei după amieze să se finalizeze intervenţia”.a precizat plt.adj.şef Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

Știre în curs de actualizare…