Incendiu puternic la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. 7 pacienți au decedat, iar întregul spital a fost evacuat

Incendiu puternic la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. 7 pacienți au decedat, iar întregul spital a fost evacuat
Incendiu puternic la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. 9 pacienți au decedat, iar întregul spital a fost evacuat

Un puternic incendiu are loc la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Potrivit IGSU, se manifestă cu degajări mari de fum și flacără deschisă. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

UPDATE 14:25 Gafă uriașă a autorităților la raportarea deceselor în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Potrivit Ministrului de Interne, Lucian Bode, numărul real este mai mic.

„Astăzi, șapte oameni şi-au pierdut viaţa din nefericire în această tragedie, cinci în spital şi doi după ce au fost transferaţi la celelalte spitale. Cu siguranţă vom lămuri de ce au comunicat greşit numărul morţilor”, a spus, vineri, ministrul de Interne, Lucian Bode.

UPDATE 12:57 Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj după tragedia din Constanța.

 ”Din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”

UPDATE 12:25 În urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă. Criminaliștii și polițiștii au plecat de la București la Constanța, acolo unde vor desfășura o anchetă alături de procurorii din Constanța.

Aparatele medical vor fi ridicate pentru expertiză. În acest fel, se va afla dacă a fost o defecțiune tehnică sau o eroare umană.

UPDATE 11:35 Conform ISU, întreg spitalul a fost evacuat. În total, 9 pacienți au murit. De asemenea, au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluare pacienților. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55

UPDATE 11:23 La nivelul ISU Constanța, au fost mobilizate 10 echipaje de stingere, un echipaj de descarcerare, 2 autoscări, 1 spital mobil, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 8 ambulanțe SMURD tip B2 și o ambulanță SMURD tip C. De asemenea, au intervenit și 10 ambulanțe de la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță.

UPDATE 11:21 Bilanțul victimelor continuă să crească. În acest moment, conform surselor MAI, 9 persoane au decedat în urma incendiului de la Spitalul din Constanța.

UPDATE 11:20 Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății: „Nu pot să confirm un număr de persoane decedate, dar pot să confirm că sunt persoane decedate. ISU va comunica după finalizarea intervenției. De dimineață am dispus DSP Constanța să găsească soluții pentru revocarea pacienților. Majoritatea vor fi duși la Spitalul Județean, ISU a trimis un cort mobil. 113 pacienți erau internați, din care 10 persoane la secția ATI”, conform G4media.

UPDATE 11:01 Până în prezent, salvatorii au reușit să evacueze 50 de persoane, acestea fiind transferate la alte unități spitalicești pentru îngrijiri medicale.

UPDATE 10:50 ISU Călărași a transmis în sprijin 7 ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple. De asemenea, de la ISU Ialomița se deplasează o ambulanță SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple. Totodată, de la ISU Galați acționează în sprijin o autospecială pentru transport victime multiple.

Știrea inițială

Incendiul a izbucnit la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență, din primele informații. La fața locului au ajuns de urgență mai multe echipaje de pompieri.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Salvatorii intervin pentru a evacua pacienții din saloane. IGSU a activat Planul Roșu de Intervenție și a trimis mai multe ambulanțe SMURD și autospeciale de stingere la locul cu pricina.