Incendiu puternic în cartierul Colentina din București. Ard mai multe case, pompierii intervin cu 12 autospeciale

de: Ștefan R. Apostol
21 07. 2024

Conform autoritățilr, în cursul acestei dimineți a fost declanșat un incendiu puternic în cartierul Colentina din București. Din primele informații, ard mai multe case, iar pompierii intervin cu 12 autospeciale.

Incendiu puternic în cartierul Colentina din București

Din comunicatul emis de ISU București, în cursul acestei dimineți a fost declanșat un incendiu puternic în cartierul Colentina din București, fiind vorba de mai multe case. Incendiul s-a propagat pe o suprafață de aproximativ 700 de metri pătrați, mai spun cei de la ISU.

„Acționăm pentru stingere de la înălțime folosind autoscara, respectiv de pe două străzi folosind dispozitiv de la autospecialele de stingere cu apă și spumă.

Alimentarea se realizează de la hidranții stradali, care prezintă o presiune scăzută din cauza cantității mari de apă utilizată, respectiv din alte surse din apropiere” spun cei de la ISU București.

Ard mai multe case, pompierii intervin cu 12 autospeciale la acest incendiu puternic

În contextul pericolului de a se extinde și alte locuințe din zonă, s-a luat decizia de a se interveni cu cel puțin 12 autospeciale. În același timp, mai spun autoritățile aflatela fața locului, cel puțin o persoană a avut nevoie de asistență medicală din partea echipajelor SMURD:

”Au fost alertate în mod progresiv 12 autospeciale de stingere. O persoană în vârstă de 95 ani a fost asistată medical de echipajul SMURD.”

Până la această oră nu au fost anunțate alte victime colaterale, dar se preconizează că vor fi pagube materiale la casele aflate imediat în vecinătatea incendiului.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE