Incendiu major în Corbeanca, județul Ilfov. Ce început să ardă, oamenii sunt în pericol

de: Anca Lupescu
06 08. 2021

E incendiu de vegetție în Corbeanca, județul Ilfov. Primarul din Corbeanca a aflat de la televiziunile de știri despre incendiu.

Incendiu major în Corbeanca, județul Ilfov

El nu a fost anunțat de ISU. Incendiul se extinde spre lanul de porumb, iar oamenii vor să vină cu tractoare pentru a stinge incendiul.

Un incendiu a izbucnit joi seara în Corbeanca. Din cauza vântului puternic, flăcările se îndreaptă spre locuințele din apropiere.

„Este uriaş, mult mai mare decât îmi imaginam în prima fază. Cerul se vedea roşu de la o distanţă de 7 km. Noi suntem despărtiți de o pădure şi se vedeau flăcările. Nu știam la ce să mă aștept. Se extinde foarte tare. Cerul este roşu. Nu ştiu cum vor reuși pompierii să stingă focul. Sunt imagini care seamănă cu Grecia”, a transmis reporterul Antena3.

Din primele informații, incendiu pare a fi izbucnit din cauza vegetației uscate din zona. Alerta a fost dată de localnici, care au avertizat că flăcările sunt uriașe și se extind spre casele din zonă.

Primarul a precizat că incendiul a izbucnit în urmă cu o oră și că el nu a fost anunțat de ISU, aflând de la tv ce se întâmplă.

„Incendiul este între Corbeanca şi Periş. Nu este grav. E departe de case. Poliția Locală e acolo. Cred că cineva a dat foc la miriște. Sunt și pompierii. (…) Bate și vântul”, a precizat Valeriu Anton.

Pentru stingerea incendiului au fost trimise trei autospeciale cu apă și spumă. Se pare că incendiul a izbucnit pe raza localității și se manifestă pe aproximativ 500 de metri pătrați spre Periș, lângă cartierul de locuințe Flamingo, unde sunt cam 100 de case.

”Nu este grav. E departe de case. Poliția Locală e acolo. Cred că cineva a dat foc la miriște, e din ceva ce s-a treierat zilele trecute. Sunt și pompierii”, a spus primarul.