Incendiu la cinematograful Gloria din București. 100 de persoane evacuate

de: Violeta Badea
27 09. 2024

Vineri, 27 septembrie 2024, a avut loc un incident îngrijorător la cinematograful Gloria din București, unde un incendiu a fost semnalat în timpul zilei. Pompierii au fost solicitați de urgență, iar o sută de persoane au fost evacuate din clădire.

Detalii despre incidentul de la cinematograful Gloria din Capitală

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), aproximativ 100 de persoane au fost evacuate din cinematograf până la sosirea echipajelor de intervenție.

La momentul evacuării, incendiul nu mai prezenta flacără deschisă, ci doar degajări de fum, ceea ce a facilitat operațiunile de salvare.

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la Cinematograful Gloria, str. Bucovina. Din informațiile preliminare, este afectat acoperișul și tubulatura de evacuare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU B-IF, Vasile Daniel, potrivit B1 TV.

Intervenția pompierilor

La fața locului au fost alertate opt autospeciale de stingere, iar echipele de pompieri au acționat rapid pentru a controla incendiul. Acoperișul și sistemul de ventilație au fost cele mai afectate zone, însă intervenția promptă a prevenit extinderea incendiului și a asigurat siguranța celor din interior.

Conform actualizărilor primite, nu au fost înregistrate persoane surprinse de flăcări sau victime, datorită evacuării eficiente.

Te-ar mai putea interesa și Ce a declanșat, de fapt, incendiul puternic din Regie. Studenții de la Politehnică, despre cauza focului: “A ars totul”!

Măsuri de siguranță

Autoritățile au subliniat importanța măsurilor de siguranță în astfel de situații, reamintind publicului de necesitatea respectării semnalizărilor de evacuare și a instrucțiunilor personalului.

De asemenea, este esențial ca toate clădirile publice, inclusiv cinematografele, să aibă un plan de evacuare bine pus la punct și să efectueze simulări regulate pentru a se asigura că toți angajații sunt pregătiți să reacționeze în caz de urgență.

Te-ar mai putea interesa și Incendiu puternic în Parcul IOR din Capitală. Ard 10.000 de mp de vegetație. Pompierii intervin în forță!