Incendiu de proporții într-o piață din București. Mai multe magazine au fost făcute scrum

de: Rosu Ioana
05 12. 2022

Un incendiu de proporții a izbucnit azi-noapte în sectorul 3 al Capitalei, acolo unde mai multe echipaje de pompieri au intervenit de urgență. Flăcările s-au extins rapid, iar mai multe magazine de haine și încălțăminte au ars integral.

Panică uriașă în sectorul 3 al Capitalei

Au fost clipe de coșmar pentru locuitorii sectorului 3, în zona Pieții 1 Decembrie acolo unde un incendiu a cuprins aproape 1000 de metri pătrați, incluzând mai multe magazine de haine, textile și încălțăminte. Alerta s-a dat în toiul nopții, iar pentru a lichida focul au intervenit zeci de pompieri.

Din cauza străzilor înguste, intervenția salvatorilor a fost una grea, însă după eforturi îndelungate, focul a fost lichidat. Oamenii din cartier s-au alertat în momentul auzirii sirenelor, iar intervenția pompierilor a durat mai bine de 3 ore. Potrivit locuitorilor, incendiul ar fi fost provocat de niște petarde aruncate la întâmplare, însă poliția a deschis o anchetă care va descoperi cauza exactă.

Vezi imagini surprinse de un martor:

Explozie puternică într-un bloc din Suceava

În cursul acestei nopți a avut loc o explozie puternică într-un bloc din Suceava, în urma căreia au fost rănite trei persoane, dintre care, una grav. La fața locului au intervenit echipaje de salvare și de pompieri care au preluat victimele. Din fericire, explozia nu a fost urmată de un incendiu, evitându-se un eveniment și mai tragic.

Cele trei persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Suceava, în timp ce locuitorii a două scări au fost evacuați. În urma deflagrației, mai multe apartamente și autoturisme aflate în parcare au fost avariate, fiind înregistrate pagube uriașe.  În urma tragediei, experții vor verifica structura rezistenței blocului, fiind evaluată siguranța imobilului.