Încălzești carnea de pui și cartofii gătiți la microunde? Pericolele la care te expui de fiecare dată

de: Bișinicu Andreea
08 03. 2022

Atunci când îți este foame și vrei să iei o masă rapidă acasă, dar nu ai timp să gătești, primul gând este să încălzești semi-preparate la cuptorul cu microunde. Cu toate acestea, important de știut este faptul că unele alimente sunt toxice și nu este recomandată să fie reîncălzite la microunde. Despre ce este vorba.

De ce nu e bine să încălzești carnea de pui în cuptorul cu microunde

Generațiile tinere nu-și pot închipui cum ar fi bucătăria lor fără cuptorul cu microunde. Indiferent că faci floricele pentru o seară de film cu prietenii sau reîncălzești porția de mâncare rămasă de aseară, cuptorul cu microunde este indispensabil locuinței tale.

Cu toate astea, sunt foarte multe persoane care folosesc incorect cuptorul cu microunde, atunci când trebuie să decidă ce alimente sau preparate culinare pun la reîncălzit.

Chiar dacă trebuie să folosești un capac special sau folii de aluminiu, metal sau plastic, pentru a acoperi mâncarea, trebuie să știi că anumite preparate nu trebuie reîncălzite în acest aparat electrocasnic.

De exemplu, specialiștii nu te sfătuiesc să încălzești cartofii și carnea de pui în cuptorul cu microunde. Electrocasnicul nu pregătește alimentele în mod uniform. Cu alte cuvinte, orice bacterie prezentă în și deasupra alimentelor reîncălzite va supraviețui.

Un lucru pe care nu toți îl știu este faptul că atunci când cuptorul cu microunde se încălzește, bacteriile nu dispar întotdeauna, deoarece electrocasnicul încălzește din exterior spre interior. De aceea, anumite alimente predispuse la bacterii vor deveni și mai periculoase.

Evită să reîncălzești cartofii la microunde

Specialiștii nu recomandă să reîncălziți cartofii și carnea de pui în cuptorul cu microunde, deoarece există un pericol real să fii infectat cu salmonella. Acesta este motivul principal pentru care carnea de pui trebuie spălată extrem de bine înainte de a fi gătită.

Într-un studiu realizat pe 30 de participanți, 10 persoane care au folosit cuptorul cu microunde pentru a reîncălzi carnea crudă au acuzat stări de rău și probleme de sănătate, în timp ce restul oamenilor care au folosit o tigaie banală, pentru a încălzi preparatele, nu au avut nicio problemă.

Acest lucru arată cât de multe bacterii pot supraviețui în carne atunci când sunt puse la microunde, în comparație cu alte metode de gătit.

Cartofii gătiți în folie de aluminiu la cuptorul cu microunde pot fi periculoși, deoarece protejează bacteria C, botulinum de căldură, ceea ce înseamnă că poate prospera în continuare dacă leguma rămâne mult timp la temperatura camerei.