Încă o țară care interzice accesul românilor. Două săptămâni în izolare: decizia e oficială

de: Alexandra Chivu
10 07. 2020

Peste 10 state din UE au impus restricții cetățenilor români în contextul numărului mare de cazuri de COVID-19. La această listă se mai adaugă o țară, care impune carantina la domiciliu de 14 zile pentru călătorii veniți din sud-estul Europei Centrale.

Români, în izolare. Încă o țară ne interzice accesul și impune două săptămâni în izolare

Odată cu creșterea numărului de cazuri de coronavirus în România, tot mai multe țări ne interzic accesul sau ne impun carantina/izolarea la sosire. Olanda este una dintre ele. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în conformitate cu informațiile oficiale comunicate de către autoritățile olandeze Ambasadei României la Haga, începând din 9 iulie 2020, cetățenilor care se deplasează din România în Olanda le este solicitată auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos.

MAE menționează și că, potrivit Ministerului olandez al Sănătății, Bunăstării și Sportului, toți pasagerii cu vârsta peste 13 ani care pleacă, sosesc sau tranzitează aeroporturile din Regatul Țărilor de Jos, indiferent de teritoriul din care sau spre care călătoresc, sunt obligați să completeze o declarație de sănătate pe propria răspundere. Personalul din cadrul aeroportului va efectua și verificări aleatorii ale pasagerilor, cerând prezentarea declarației completate și semnate.

Olanda impune şi ea carantina la domiciliu de 14 zile pentru persoanele venite din România

  • România a depășit miercuri pragul de 30.000 de cazuri de coronavirus, fiind în primele 50 de state ale lumii ca număr de îmbolnăviri de COVID-19. 

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că misiunile diplomatice lucrează zilnic pentru a raporta situația epidemiologică în contextul pandemiei de coronavirus.

„Toate misiunile diplomatice îmi trimit în fiecare zi raportări cu privire la situația epidemiologică din statul respectiv și văd în destul de multe state creșteri ale numărului de cazuri. La fel și misiunile diplomatice ale acestor state de la București trimit astfel de raportări zilnice”, a spus șeful dimplomației române la Digi24.