Încă o medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris. Barca feminină de 8 plus 1 a încheiat cursa pe primul loc

de: Ionuț Vieru
03 08. 2024

Performanță pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Delegația României a cucerit 4 medalii în întrecerile de canotaj la Paris. Barca noastră a dominat cursa de la început până la final.

Medalii de aur pentru România la canotaj

Echipa de canotaj a României de la Jocurile Olimpice Paris 2024 a reușit să obțină o medalie de aur și 3 de argint, dominând cursa de la început până la final.

România a reușit să câștige cursa cu un timp impresionant de 5:54:39. Pe locul al doilea s-a clasat Canada, iar pe locul al treilea Marea Britanie.

Româncele au preluat poziția de lider imediat după ce au trecut de primul punct de control. Au ajuns la jumătate cursei după doar două minute și 56 de secunde.

Echipa României a pornit de pe culoare 3 și a fost formată din: Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Petreanu.

Cel mai recent titlul al probei cucerit de țara noastră a fost în anul 2004, la Atena. Prima medalie de bronz cucerită de țara noastră la barca feminină de 8 rame cu cârmaci a fost cea de bronz, la Moscova, în 1980.

Medalie de argint la canotaj, dublu rame feminin, pentru România

Trei echipaje de canotaj au reprezentat România ieri la Jocurile Olimpice. Florin Arteni și Florin Lehaci au fost aproape de încă o medalie pentru țara noastră, dar au ocupat locul 4, la doar o secundă de medalia de bronz.

Imediat după a intrat pe apă echipa formată din Roxana Anghel și Ioana Vrînceanu. Cele două au început cursa slab, aflându-se pe locul 5 la 500 de metri, cu 4 secunde în urma Olandei.

Au recuperat rapid, iar la următoarea bornă au urcat pe poziția 4, iar la 1.500 de metri erau deja pe locul 3. Finișul le-a găsit pe cele două românce pe locul doi, asigurând încă o medalie de argint pe România.

Este a cincea medalie a României la Jocurile Olimpice, în afară de cele cucerite la canotaj astăzi, și se adaugă celor de aur reușit de David Popovici, 200 metri liber și de cuplul Marian Florin Enache și Andrei Cornea, la vâsle.

Cele de argint au fost obținute de Simona Radiș și Ancuța Bodnar, dublu vâsle și una de bronz, câștigată de David Popovici, la 100 m liber.