În poza aceasta se ascunde o pisica, dar puțini o văd. Cât de repede ți-ai dat seama unde e?
Iluziile optice fac deliciul internauților, deoarece sunt menite să le testeze atenția și capacitatea de concentrare, atunci când privesc o anumite imagine. Privește cu atenție fotografia de mai sus și urmărește să vezi un se află ascunsă pisica. Dacă nu ai găsit-o imediat, urmărește indicațiile materialul de mai jos.
Unde se află pisica din imagine
O fotografie aparent simplă a curții unei case i-a lăsat nedumeriți pe utilizatorii rețelelor sociale. Motivul principal îl reprezintă faptul că în imagine s-ar afla o pisică pe care aproape nimeni nu o poate observa.
Poza postată de un utilizator de Twitter arată o curte cu gazon îngrijit, șopron, roabă și zonă de relaxare, cu un gard în spate. Cu toate acestea, internautul susține că o pisică se află undeva în respectiva poză.
În ciuda asigurării că felina s-a ascuns undeva în cadru, mulți utilizatori nu au reușit să găsească pisica și au rămas cu îndoiala. Unde s-ar putea ascunde patrupedul? Ei bine, internauții s-au dat peste cap, încercând să depisteze pisica năzdrăvană.
Iluzia optică a devenit virală pe internet cu sute de comentarii. Printre cele mai amuzante mesaje s-a regăsit comentariul unui bărbat care a spus că încercările de a găsi animalul din fotografie aproape i-au făcut să uite cum arată o pisică, în realitate.
În cazul în care nu ai reușit să găsești pisica din imagine, iată soluția corectă AICI. Se pare că micuța felină s-a ascuns în spatele roabei, motiv pentru care îi putem descoperi doar vârful cozii.
Ce sunt iluziile optice
Potrivit Wikipedia, iluzia optică (sau iluzia vizuală) reprezintă perceperea unei imagini care conduce la o estimare eronată a realității.
Aceste iluzii apar la interacțiunea diverselor idei predefinite privind lumea exterioară și care conduc la așa-numita „deducție inconștientă”.
Sunt cele mai interesante și mai bine cunoscute. Nu au o cauză fiziologică, acționează la nivelul interpretării vizuale, al ipotezelor preconcepute. Au fost studiate în secolul al XIX-lea de către Hermann von Helmholtz.
Aceste iluzii cognitive se împart în:
- Iluzii de ambiguitate: Imaginile obiectelor suferă schimbări semnificative de aspect. Putem admite mai multe interpretări ale imaginii: „cubul Necker”, „vaza lui Rubin”, „iepurele-rața”
- Iluzii de distorsionare: anamorfoza, „peretele de cafenea”, „iluzia Müller-Lyer”.
- Iluzii paradoxale: „triunghiul Penrose”, „scările imposibile”, „cascada”.
- Iluzii fictive: produse de halucinații.
Citește și Test IQ. Poți găsi cele 16 animale ascunse în această poză în 32 de secunde?