În ce stare se află adolescentul electrocutat pe podul CFR din Herăstrău. Tânărul e pasionat de dans și actorie

Autor: Redacția - 11:48, 18 iun. 2019

Un tânăr în vârstă de 16 ani s-a electrocutat, duminică, după ce s-a urcat împreună cu un alt prieten pe podul CFR din parcul Herăstrău din București. Este același loc în care s-au mai petrecut accidente similare, în timp ce tinerii se cățărau pentru a-și face poze.

Alexandru Rebeja este adolescentul care, duminică, s-a electrocutat pe podul CFR din parcul bucureștean Herăstrău. El s-a urcat acolo pentru a-și face o poză la înălțime. Deși nu s-a atins de firele de înaltă tensiune, corpul său a devenit un fel de paratrăsnet, întrucât s-a format un arc electric.

El a suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului. Prietenul său, care i-a sărit în ajutor, a fost și el transportat la spital cu răni grave. Alexandru Rebeja a fost transferat inițial la Spitalul Floreasca din București, iar prietenul său a ajuns la Spitalul de Arși.

Alexandru Rebeja a fost transferat, luni, la un spital din Belgia, cu o aeronavă militară.

Tanarul care s-a electrocutat pe podul CFR din Herastrau
Sursa foto: Alexandru Rebeja Facebook

Care e starea tânărului electrocutat pe podul CFR din Herăstrău

Alexandru Rebeja a fost transferat în Belgia în stare gravă, cu arsuri pe 60% din suprafața corpului. Fratele său, care l-a însoțit în Belgia, susțne că tânărul se află în comă indusă.

I-au făcut CT din nou cu toate că făcuse şi în România. E în comă indusă pentru că sunt durerile prea mari. Peste noapte a decurs bine, a avut tensiunea normală, în avion a decurs bine, medicii ăştia au fost foarte buni″, spune fratele lui Alexandru.

Alexandru Rebeja este elev la liceul Dinu Lipatti și e pasionat de dans sportiv și actorie.

“Toată lumea a facut tot ce se poate, e vorba doar de lupa lui, de cât luptă organismul″, spune fratele său.

Transferul tânărului în străinătate, la un spital din Belgia, arată, încă o dată, că România nu e în stare să-și trateze pacienții cu arsuri foarte grave. Aceste hibe ale sistemului au ieșit la iveală odată cu tragedia din clubul bucureștean Colectiv, dar se pare că, la aproape patru ani după tragedie, nu prea s-a schimbat mare lucru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI