În ce să înmoi prosoapele aspre ca să redevină moi și pufoase. Ai nevoie de două ingrediente banale

de: Sabina Anastasia
02 06. 2024

Nicio senzație nu este mai plăcută decât aceea de a ieși din duș și de a te înveli într-un prosop pufos și cu miros îmbietor. Poți să te bucuri de o reală experiență de spa acasă, dacă știi cum să îți îngrijești corect prosoapele de baie. În articolul de astăzi, Playtech Știri îți explică în ce soluție să le înmoi.

Detalii la care să fii atentă când speli prosoapele de baie

Un prosop de baie de calitate înseamnă unul făcut să reziste. Însă, pentru a fi într-o astfel de stare, trebuie să urmezi instrucțiunile potrivite pentru a le menține ca noi. Îngrijirea prosoapelor de baie împiedică automat mirosurile urâte de mucegai, pierderea capacității de absorbție sau murdărirea lor.

Este important, de asemenea, să acorzi atenția necesară setărilor potrivite de la mașina de spălat pentru ca țesăturile și culorile să nu-și piardă din calitate. Poți păstra prosoapele pline de culoare, strălucitoare, luminoase și ideale pentru a-ți asigura o experiență demnă de spa.

În ce să înmoi prosoapele ca să devină moi și pufoase

Modul în care speli prosoapele poate să facă diferența între textura moale și aspră și chiar absorbantă și dură. Din fericire, spălarea prosoapelor este un proces simplu. Cheia este să folosești produsele potrivite, de cele mai multe ori. Pentru a face prosoapele să redevină moi, nu le băga direct la mașina de spălat.

O gospodină recomandă scufundarea pentru câteva ore a prosoapelor aspre în soluție din borax și bicarbonat de sodiu pentru a fi, din nou, moi. După ce stau astfel câteva ore, se introduc în cuva mașinii de spălat și se curăță în mod normal.

Cât de des să speli prosoapele cu borax și bicarbonat

„Am folosit un amestec de un sfert de cană de borax și un sfert de cană de bicarbonat de sodiu. Am pus ingredientele în apă fierbinte și am lăsat prosoapele câteva ore în soluție. Prosoapele au ieșit cu siguranță mai moi și mai pufoase”, a spus gospodina.

Femeia a indicat că, pentru ca prosoapele să iasă moi și pufoase, trebuie spălate cu soluția preparată mai sus cel puțin o dată la fiecare patru săptămâni. Între timp, după utilizarea lor, se recomandă evitarea detergenților abrazivi ce pot conduce la durități la nivelul materialului.

După ce au fost scufundate în soluția din borax și bicarbonat de sodiu, prosoapele de baie se pun la spălat în mod normal în cuva mașinii de spălat, la program delicat.