În ce fel de ulei se prăjesc şniţelele sau chiftelele, de fapt. Toţi am procedat greşit până acum

de: Sabina Anastasia
27 01. 2023

Nimic nu se compară cu aroma cărnurilor prăjite când te așezi la masă. O bucată de carne crocantă la exterior și fragedă la interior îți va stimula, fără îndoială, papilele gustative. Din păcate, nu mulți știu în ce fel de ulei se prăjesc şniţelele sau chiftelele. Află în rândurile de mai jos cum de gătesc corect aceste preparate.

În ce fel de ulei se prăjesc şniţelele sau chiftelele

Șnițelele și chiftelele sunt foarte ușor de gătit. Nu trebuie să fii expert în bucătărie pentru a reuși să prepari aceste bucăți de carne în așa fel încât să fii mulțumit de rezultat. Dacă ții cont de un detaliu important, mâncarea va fi extraordinar de gustoasă. Totul are legătură cu tipul de ulei pe care îl folosești pentru a prăji carnea.

Majoritatea folosesc ulei de floarea-soarelui pentru a prăji șnițelele sau chiftelele. Prea puțini știu care sunt detaliile ce determină calitatea unui ulei, când vine vorba despre prăjeli. Dacă vrei să afli cum să gătești eficient carnea, ai ajuns la locul potrivit. În materialul de astăzi, îți vom explica cum să alegi cel mai bun ulei.

Nu există un singur ulei potrivit pentru a prăji șnițelele sau chiftelele. Cele mai experimentate gospodine spun că un ulei bun pentru această sarcină trebuie să îndeplinească trei criterii: să fie ieftin, să aibă un punct de fierbere ridicat și să fie aromat.

Ce tip de ulei să cumperi de la supermarket

Să explicăm fiecare dintre aceste aspecte pe rând. De ce recomandă gospodinele ca uleiul pe care îl folosești să fie ieftin? Ei bine, nimeni dintre noi nu prăjește doar un singur șnițel sau două, trei chiftele. De regulă, pregătim mai multă carne și o gătim pe toată odată. Prin urmare, cantitatea de ulei folosită va fi destul de mare. Nu merită să îți risipești banii.

Când vine vorba despre prăjirea șnițelelor sau a chiftelelor, una dintre cele mai comune greșeli care se fac este gătirea lor la o temperatură prea scăzută. Bineînțeles, nici prăjirea în ulei nu se recomandă. Pentru a obține carne crocantă la exterior și fragedă la interior, este recomandat să fie prăjită într-un ulei ce prezintă o temperatură între 160 și 175 grade Celsius.

Schmaltzul, adică grăsimea de pui sau de gâscă, folosită deseori la prăjirea cărnurilor, prezintă un punct de fierbere de 162 grade Celsius. Uleiul de cocos nerafinat prezintă un punct de fierbere de 175 grade Celsius. Ambele produse se încadrează în intervalul de temperatură mai sus menționat. Depinde care îți place mai mult să îl folosești.

În ceea ce privește aroma, cele mai recomandate uleiuri pentru prăjirea șnițelelor sau a chiftelelor sunt: uleiul vegetal, uleiul de canola, untura și untura vegetală. Uleiul de măsline, deși este aromat, nu este recomandat la prepararea acestor tipuri de carne, din cauza faptului că arde rapid. Mâncarea va căpăta, astfel, un gust neplăcut.