Imaginile care au făcut înconjurul planetei. Ce se vede din satelit în toată Europa. Specialiștii sunt uimiți

Planeta respiră ușurată după ce oamenii s-au închis în case

Imagini din satelit arată reduceri masive ale poluării în orașe, altfel, cu o rată uriașă a noxelor în aer. Nivelul dioxidului de nitrogen în Paris, Madrid și Milano e la jumătate față de cât era înainte de aplicarea măsurilor de izolare.

Încetinirea ritmului vieții e benefică pentru planetă

Imaginile din spațiu, luate de Agenția Spațială Europeană, arată o calitate a aerului în Londra net îmbunătățită. Acest lucru se întâmplă datorită măsurilor de carantinare impuse de autorități în toate țările, pentru a încetini răspândirea virusului.

Cercetătorii de la Institutul Meteorologic din Olanda au folosit date furnizate de Satelitul Copernicus, care monitorizează atât starea vremii cât și calitatea aerului în toată Europa. În 25 martie, imaginile arătau concentrații ale dioxidului de nitrogen net mai mici.

Încetinirea ritmului vieții face minuni în calitatea aerului
Încetinirea ritmului vieții face minuni în calitatea aerului

Scăderea nivelului de poluare fonică

Agenția Spațială Multi-Națională a confirmat scăderile semnificative ale nivelului de poluare în marile orașe europene comparativ cu martie anul trecut.

Reducerea traficului a făcut minuni și în alte orașe din Marea Britanie. Și cantitatea microparticulelor a scăzut considerabil. Dar nu doar noxele au scăzut, ci și poluarea fonică. Totul e considerabil mai curat și mai liniștit.

 Poluarea aerului are un impact uriaș asupra sănătății oamenilor și animalelor. 40.000 de oameni mor înainte de vreme din cauza aerului prost pe care-l respiră. Noxele provoacă boli cardiovasculare, boli ale apartului respirator, infecții și încetinirea ritmului de creștere la copii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI