Imagini șocante în Constanța. Femeie, prăbușită de la balcon în timp ce încerca să se autosalveze dintr-un incendiu. Pompierii se aflau în fața blocului

Imagini șocante în Constanța. Femeie, prăbușită de la balcon în timp ce încerca să se autosalveze dintr-un incendiu. Pompierii se aflau în fața blocului
Incendiu devastator în Constanța

Un eveniment tragic a avut loc în această dimineață la Constanța, acolo unde un incendiu de mari dimensiuni a izbucnit într-o locuință. Din păcate, femeia disperată a sărit pe geam în încercarea de a se salva, însă impactul cu solul a fost fatal.

Pompierii au fost martorii tragediei

Imaginile observate astăzi în Constanța au șocat milioane de români. Un incendiu devastator a izbucnit într-un apartament situat la etajul șase într-un imobil. În casă se aflau cei doi proprietari, soț și soție. Printr-o minune, bărbatul a reușit să evadeze din casa mistuită de flăcări, scăpând cu viață.

Din păcate, soția supraviețuitorului nu a avut aceeași șansă. Femeia în vârstă de 57 de ani, rămasă singură în casa cuprinsă de flăcări, a găsit ca singură soluție pentru a nu arde de vie să iasă pe balcon, cu gândul de a se ține de balustrada acestuia.

Cuprinsă de panică și disperare, victima a fost surprinsă ieșind din fumul gros cu spatele pe balcon, iar la un moment dat, aceasta și-a desprins mâinile de balustradă și s-a izbit violent de pământ. Pompierii și mai multe echipaje de poliție se aflau în jurul blocului, pregătindu-și strategia de acțiune.

„Se intervine cu trei autospeciale de stingere și autospeciala cu scară. Apartamentul arde generalizat, cu flacără deschisă și degajare mare de fum”, a transmis ISU Dobrogea

Din păcate, femeia a fost zeci de minute în șir resuscitată, dar fără nicio șansă de salvare. Potrivit primelor informații, femeia a intrat în stop cardiorespirator din cauza impactului, iar medicii nu au reușit să o readucă la viață.

De ce nu a fost folosită o saltea de salvare

Primul apel la 112 s-a efectuat în jurul orei 9:15, iar după trei minute au sosit primele echipaje de pompieri. Pentru că se afla la o înălțime mare, salvatorii au avut nevoie și de o autoscară, care, din păcate, a ajuns după 20 de minute, timp în care focul s-a extins mult prea tare, iar femeia disperată a recurs la ultima soluție de salvare pe care o avea.

Pentru intervenție au fost alocate zece autospeciale cu apă și spumă, dar și o autoscară. Martorii tragediei au declarat că motivul incendiului ar fi fost o lumânare aprinsă.

Întrebat de ce nu s-a folosit o saltea pentru salvarea femeii, purtătorul de cuvânt ISU Dobrogea a declarat că nu există un asemenea obiect de salvare în dotare, explicând că în astfel de situații, pompierii le explică victimelor cum să sară pentru a evita producerea unor leziuni incompatibile cu viața.

Potrivit echipajului medical din Constanța, soțul femeii a reușit să scape înainte ca incendiul să se extindă, suferind câtev arsuri minore. Acesta a fost preluat de medici și tratat corespunzător.

Atenție, urmează imagini cu puternic impact emoțional: