Imagini senzaționale cu mama lui Dragoș Dolănescu. Ce a dezvăluit Margarita Valenciano despre marea ei iubire, Ion Dolănescu

de: Daoud Andra
14 08. 2024

Margarita Valenciano, mama lui Dragoș Dolănescu și fosta iubire a regretatului artist Ion Dolănescu este o prezență discretă. Femeia în vârstă de 71 de ani locuiește în Costa Rica, acolo unde are o meserie respectată. Cum arată aceasta în prezent și ce obiect păstrează de la Ion Dolănescu.

Cum arată și cu ce se ocupă în prezent Margarita Valenciano

Regretatul artist Ion Dolănescu a lăsat în urmă o moștenire muzicală impresionantă, dar și una materială, pentru care cei doi băieți ai lui s-au luptat ani de zile. Dragoș Dolănescu, fiul cel mic al regretatului artist, este rodul iubirii dintre acesta și Margarita Valenciano.

Cântărețul de muzică populară și mama fiului său s-au cunoscut în tinerețe la Cluj-Napoca, acolo unde ea studia Medicina. S-au îndrăgostit, iar ea s-a transferat la București, au devenit părinții unui băiat, însă viața i-a dus pe drumuri diferite. După ce s-au despărțit, Margarita Valenciano s-a mutat înapoi în Costa Rica și a început să practice medicina, meserie pe care o are și în prezent.

Mama lui Dragoș Dolănescu este un medic reputat în această țară și a condus un spital important din regiune. De câțiva ani, și-a deschis un cabinet privat de care se ocupă cu drag, chiar dacă a trecut de vârsta pensionării.

Dragoș Dolănescu și Margarita Valenciano

Ce amintire a păstrat de la Ion Dolănescu

Chiar dacă viața i-a dus pe drumuri diferite, Margarita Valenciano i-a purtat mereu o dragoste sinceră lui Ion Dolănescu, fiind tatăl copilului ei. Margarita Valenciano își amintește că regretatul artist iubea cafeaua din Costa Rica și că ea îi aducea de fiecare dată când venea de acolo. Mama lui Dragoș Dolănescu a cumpărat, la un moment dat, două cești de porțelan pentru cafea, la fel, pe una a păstrat-o ea și pe una i-a dat-o artistului.

Femeia mai păstrează și astăzi ceașca ei, din care bea cafea și își amintește de el. Într-un interviu acordat recent revistei VIVA!, Margarita Valenciano a spus că îl visează des pe tatăl copilului ei. Medicul nu a mai venit în România de 13 ani, ultima sa vizită în țara noastră fiind la puțin timp după moartea lui Ion Dolănescu.

Cei doi s-au cunoscut în anul 1974, când ea avea doar 20 de ani. Un an mai târziu, în 1975, s-a născut fiul lor, Dragoș Dolănescu. Acesta a locuit cea mai mare parte din timp în Costa Rica, alături de mama lui, acolo unde și-a întemeiat și o carieră politică. Margarita Valenciano și-a refăcut viața în Costa Rica și mai are încă trei copii, în afară de Dragoș Dolănescu. Aceștia se numesc Carla, Stefani și Junior.