Imagini minunate cu delegația României la ceremonia de inaugurare a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cum s-au prezentat tricolorii

de: Violeta Badea
27 07. 2024

Seara de vineri, 26 iulie 2024, a fost marcată de un eveniment grandios în capitala Franței: ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Aceasta a avut loc pe râul Sena, oferind un spectacol inedit și plin de culoare. Delegațiile tuturor țărilor participante au defilat pe ambarcațiuni, marcând astfel o premieră în istoria Jocurilor Olimpice. România a avut o prezență remarcabilă, cu o delegație numeroasă și entuziastă.

România, prezentă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Team România a strălucit pe râul Sena. Echipa țării noastre și-a făcut apariția pe o ambarcațiune care a purtat și mica delegație a Rwandei. Delegația României a numărat 106 sportivi, dar nu toți au luat parte la ceremonia de deschidere.

Unii dintre ei, precum gimnastul Andrei Muntean, au ales să se pregătească pentru competițiile din zilele următoare, care încep chiar sâmbătă, 27 iulie 2024.

Alți sportivi absenți au fost membrii echipei feminine de gimnastică artistică și înotătorul David Popovici, care au preferat să rămână concentrați pe antrenamente. Portdrapelii României au fost soții Marius și Ionela Cozmiuc, care au purtat steagul cu mândrie și entuziasm.

În momentul în care delegația română a fost prezentată, sportivii nu au ezitat să își arate bucuria, scandând ”România, România, ole, ole, ole!” și atrăgând atenția tuturor celor prezenți cu energia lor pozitivă.

Ceremonia, o premieră pe apă

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a fost un spectacol unic, desfășurat pentru prima dată pe apă, nu pe un stadion. Fluviul Sena a fost decorat spectaculos pentru acest eveniment, iar defilarea delegațiilor pe ambarcațiuni a fost un moment de neuitat.

Evenimentul a fost alcătuit din 12 tablouri impresionante și a fost învăluit de misterul aprinderii torței olimpice, un simbol al speranței și unității.

Această premieră a fost foarte bine primită de public și a adus un suflu nou tradiției olimpice. Spectacolul a inclus momente artistice de excepție și a captivat atenția întregii lumi.

Românii de acasă au putut urmări în direct întreaga desfășurare a evenimentului pe Eurosport, pe canalele TVR, dar și pe platforma de streaming Max.

Citește și Sandra Izbașa, alături de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris. Mesajul campioanei pentru delegația română: ”Uniți în gânduri și simțire!”!

Cuplul din echipa României

Marius și Ionela Cozmiuc nu formează o echipă doar la Jocurile Olimpice de la Paris, ci și în viața reală. La ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, cei doi soți au avut onoarea de a fi portdrapelii României.

Această alegere a fost o recunoaștere a realizărilor lor în domeniul canotajului și a contribuțiilor lor la sportul românesc. Prezența lor ca portdrapelii a subliniat importanța și prestigiul pe care îl aduc sportivii români în competiții internaționale și a fost un moment emoționant și deosebit pentru delegația română.

”Este a treia noastră Olimpiadă împreună ca și cuplu. Am fost împreună la Rio (în 2016), apoi la Tokyo (2020), iar acum aici. Nu suntem doar noi doi din familia noastră”, a declarat Ionela Livia, potrivit CNN.

”Fratele meu este și el în echipă, cumnata mea este și ea în echipă – Florin Sorin Lehaci și Maria Lehaci – și anul trecut, pe acest loc, sora Mariei Lehaci (Gabriela Tivodariu) a câștigat titlul mondial la dublu (la Campionatele Mondiale de canotaj Under-19). Deci, suntem o mică familie în marea familie a echipei de canotaj a României”.

Citește și Spectaculos! Nadia Comăneci a purtat torța olimpică la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, alături de Rafael Nadal și Serena Williams!