Imagini incredibile din România! Zăpadă de doi metri, aproape de 1 iunie
Cum ar fi, dacă nu ar exista restricțiile din acest moment, să ne luăm schiurile la spinare și să avem o aventură, în plină luna mai la schii? Nu e glumă, e cât se poate de serios.Transfăgărășanul este plin de zăpadă, astăzi 28 mai 2020.
Imagini incredibile din România
Conform informațiilor de ultimă oră drumarii încearcă să curețe Transfăgărășanul de zăpadă însă grosimea stratului de zăpadă le dă mari bătăi de cap. Cei ce se ocupă de zona respectivă anunță că stratul de zăpadă de pe carosabil, în unele zone, depășește 5-6 metri grosime.
Zăpadă de doi metri, aproape de 1 iunie
Demersul este îngreunat de stratul mare de zîpadî și, la ora la care vă relatăm acest lucru, se intervine cu trei utilaje de deszăpezire iar mai mulți muncitori DRDP montează panouri de avertizare rutieră. ”În conformitate cu reglementările în vigoare tronsonul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac – Piscul Negru va fi deschis circulației în data de 1 iulie.”, anunță oficialii.
Conform ANM, în ultimele 48 de ore, pe Transfăgărășan, a nins intens. Astfel, datorită cantității mari de precipitații, sub formă de ninsoare, s-au format nămeți și de doi metri. Cei care au ajuns în zonă, în speciali șoferii de camioane de transport, de gabarit mare, au surprins situația actuală de acolo, și au postat imaginile pe rețelele de socializare, stârnind numeroase reacții.
Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că, în majoritatea zonelor din țară, ne vom confrunta cu precipitații intense și că la munte există șanse mari de ninsori abundente, ca în cazul Transfăgărășanului.
”INFORMARE:
Interval de valabilitate: 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textuluiÎn intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.”