Imagini incredibile cu „diavolul de foc” în America. Ce este fenomenul care îngrozeşte pompierii

Imagini incredibile cu „diavolul de foc” în America. Ce este fenomenul care îngrozeşte pompierii
Imagini cu „diavolul de foc” din California, SUA. Ce se întâmplă atunci când se formează tornade de foc. Cât de periculos este fenomenul.

Un fenomen meteorologic rar a pus în încurcătură pompierii din Statele Unite ale Americii. Tornada de foc și-a făcut apariția de această dată în statul California și a afectat zeci de hectare de vegetație. Iată câteva imagini cu „diavolul de foc” din America. Află în rândurile următoare ce determină apariția acestui fenomen.

Imagini cu „diavolul de foc din America”

Un incendiu de vegetație din statul California, care a fost raportat în urmă cu trei zile, a condus la manifestarea unei tornade de foc denumită în popor și „diavolul de foc”. Autoritățile nu cunosc, până la acest moment, cauza declanșării flăcărilor. Cert este că incendiul a fost atât de intens încât și-a creat, practic, propriul sistem meteorologic în jurul său.

Astfel, a luat naștere tornada de foc din apropierea lacului Quail din California. Din fericire, nu au fost înregistrate victime umane ale fenomenului periculos, care poate fi observat și fotografiile de mai jos. Întreaga scenă a fost surprinsă într-un material video, care arată cum incendiul se extinde.

Se poate remarca cum flăcările încep să ia forma unei furtuni de vânt asemănătoare unui uragan. În materialul amintit, un bărbat aflat într-un elicopter descrie fenomenul ca fiind „cel mai mare uragan pe care l-am văzut vreodată în viața mea”.

Află în rândurile următoare ce sunt tornadele de foc, mai în detaliu, și ce se va întâmpla cu ele în viitor.

Ce este tornada de foc: poate fi oprită?

Tornadele de foc apar atunci când căldura intensă și crescândă rezultată de la un incendiu se combină cu vânturile puternice. Serviciul de pompieri al Departamentului de Agricultură al SUA definește o tornadă de foc ca fiind „o coloană vortex rotativă de aer cald și gaze care se ridică, transportând fum, resturi și flăcări în atmosferă”.

O tornadă de foc ia naștere după ce căldura din interiorul unui incendiu puternic determină aerul să se ridice la suprafață, formând vânturi. Acestea din urmă se unesc și formează, în final, un vortex ce poartă denumirea „vârtej de foc”. Când vânturile își schimbă direcția, furtunile se redirecționează sub formă de spirală. Ele se transformă într-o tornadă completă.

Citește și: Ce să știi despre tornade de foc parcă desprinse din filmele apocaliptice

Cel mai negativ aspect legat de tornadele de foc este că nu pot fi prezise de către specialiștii din meteorologie, pe baza condițiilor meteorologice. Tornada de foc poate să devină din ce în ce mai frecvent. Acest trend este încurajat de schimbările climatice care determină creșterea uriașă a valorilor termice.