Imagini în premieră! Cum arată coronavirusul când atacă o celulă sănătoasă. Descoperirea oamenilor de știință

Cercetătorii brazilieni de la fundația Oswaldo Cruz, cel mai mare centru de cercetare medicală din America Latină, au făcut publice o serie de imagini în care se poate vedea cum coronavirusul atacă o celulă sănătoasă din țesutul organismului. Pentru a putea fi capturată imaginea, aceștia au folosit un microscop electronic performant.

Imagini în premieră! COVID-19 atacă o celulă sănătoasă

Momentul exact în care noul coronavirus infectează o celulă sănătoasă a fost capturat într-o serie de imagini de câțiva cercetători din Brazilia, care au folosit, în studiul lor privind modul în care se răspândește și se reproduce virusul, un microscop electronic foarte puternic. Acesta poate mări obiectivele sub observație până la două milioane de ori, permițându-le să pătrundă adânc în interiorul celulei și să vadă virusul.

Imaginile uimitoare surprinse de experții de la Fundația Oswaldo Cruz prezintă o serie de puncte negre, care reprezintă de fapt particulele virale ale patogenului. În fotografiile din galerie, se pot vedea multiplele particule ale virusului mortal, de la încercarea de a pătrunde în celula sănătoasă, până la momentul propriu-zis în care se află în interiorul ei.

Ce se vede în imagini. Descoperirea oamenilor de știință

În prima imagine, particulele virale încearcă să infecteze și să treacă prin citoplasma celulei, în interiorul căreia se află nucleul acesteia, ce conține materialul genetic. Aceasta este prima parte a procesului de infecție.

Particulele virale încearcă să infecteze celula (care apare în stânga) Foto: dailymail.co.uk
Particulele virale încearcă să infecteze celula (care apare în stânga). Foto: dailymail.co.uk

În cea de-a doua captură (mărită cu mult față de prima) se poate observa cum COVID-19 a început procesul de infectare. Virusul pătrunde în nucleul celulei, unde se află materialul genetic.

În a treia imagine pot fi văzute deja particulele virale în interiorul celulei. Începe astfel procesul de înmulțire.

Reprezentanții instituției braziliene de cercetare au precizat că celulele folosite în experiment nu sunt umane ci provin de la maimuța verde aficană, celule frecvent folosite în astfel de studii, potrivit dailymail.co.uk.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI