Imagini emoționante de la înmormântarea lui Stephan Pelger. Mama regretatului designer, declarații șocante: „M-am rugat să-l ia, să-i curme suferința” FOTO EXCLUSIV

de: Alexandru Catalan
15 06. 2023

Playtech Știri îți prezintă, în exclusivitate, imagini emoționante de la înmormântarea lui Stephan Pelger, regretatul creator de modă care a fost condus pe ultimul drum joi, 15 iunie. La tristul eveniment au fost prezente mai multe nume cunoscute din lumea mondenă. Mama regretatului designer, declarații dureroase: „M-am rugat să-l ia, să-i curme suferința”.

Imagini emoționante de la înmormântarea lui Stephan Pelger

Numele lui Stephan Pelger se află pe buzele tuturor. Celebrul creator de modă a fost descoperit fără suflare, săptămâna trecută, pe 8 iunie, în propriul său atelier din Sectorul 2 din București. Artistul în vârstă de 44 de ani a decis să își pună capăt zilelor, spânzurându-se. Lumea mondenă și apropiații designerului au trăit un real șoc la aflarea veștii tragice.

Mama adoptivă a lui Stephan Pelger se afla în stare gravă într-un spital din Germania, în momentul în care a aflat că fiul său a decis să își încheie socotelile cu viața. Înainte de a primi trista veste, medicii au sedat-o. Pentru că circumstanțele au fost de așa natură, femeia a decis să îl incinereze pe regretatul său fiu.

După demersul cu pricina, joi, 15 iunie, regretatul designer a fost condus pe ultimul drum. Ceremonia de înmormântare a avut loc în fața Capelei Cimitirului Evanghelic-Luteran din București și a fost organizată atât în limba română, cât și în limba germană. La eveniment au luat parte peste 200 de oameni, printre care și nume cunoscute din lumea mondenă.

Mesajul mamei: „M-am rugat să-l ia, să-i curme suferința”

Printre vedetele prezente la înmormântare, care i-au adus un ultim omagiu regretatului Stephan Pelger, s-au numărat și Andreea Raicu, și mezzosoprana Andreea Ilie, care a interpretat „Ave Maria”. Pe lângă vedete, au mai fost prezenți câțiva colegi de liceu ai designerului și prieteni care au rememorat diverse momente trăite împreună.

Cintia Lazăr a descris cum regretatul Stephan Pelger, în anii de liceu, a încercat să copieze într-un mod original la o oră de istorie, când a fost ascultat de profesor și avea nevoie neapărat de o notă mare. Și-a înregistrat lecția pe o casetă, apoi în fața profesorului a început să o turuie, cu căștile în urechi. Doar că, la un moment dat, caseta s-a stricat, iar elevul a început să vorbească despre elemente care nu aveau treabă cu subiectul, stârnind amuzamentul tuturor colegilor.

După episoadele frumoase rememorate de cei prezenți la eveniment, mama adoptivă a lui Stephan Pelger a susținut, de asemenea, un scurt discurs care pe mulți i-a șocat.

„Dumnezeu mi-a ascultat rugăciunea. Fiindcă m-am rugat să-l ia, să-i curme suferința. A suferit mult, fiindcă a fost singur, în sensul că nu a mai avut un frate. Apoi, sâmbătă seara era singur, duminică la fel. A avut prieteni, dar nu un suflet-pereche!”, a spus mama adoptivă a regretatului creator de modă.

Rugăciunea episcopului: „Să-i înțelegi greutatea poate prea mare

Episcopul Bisericii Luterane, unde a fost organizată înmormântarea lui Stephan Pelger, a făcut o rugăciune finală special pentru regretatul designer.

„Dumnezeule, te rugăm să-i înțelegi greutatea poate prea mare cu care s-a luptat în ultimele luni și să-i ierți tot ceea ce noi nu suntem capabili să înțelegem. Iar noi, ceilalți, care ne despărțim azi de el, să-i purtăm cu recunoștință amintirea și bucuria de a trăi”, sunt cuvintele episcopului Bisericii Luterane.

Ulterior, liderul spiritual le-a cerut celor prezenți la eveniment să treacă prin fața urnei în care a fost depusă cenușa lui Stephan Pelger și să-și ia un ultim rămas bun de la acesta. Ceremonia a fost prelungită cu circa 30 de minute, cei prezenți la fața locului discutând, în grupuri mici, despre cel care s-a stins din viață și împărțind mici pachete de apă și colivă.