Imagini dezolante de pe litoralul românesc. Ce au găsit unii turiști români, când au pășit pe nisip chiar azi

Imagini dezolante de pe litoralul românesc. Ce au găsit unii turiști români, când au pășit pe nisip chiar azi
Un sezon estival pe litoralul românesc înseamnă cantități imense de gunoaie

În fiecare oră, fiecare dintre râurile care curg în Marea Neagră aduc cantități mari de gunoi în mare și pun în pericol viața marină. Pe lângă poluarea adusă de râurile care se varsă în mare, cantități uriașe de gunoaie sunt lăsate de turiștii care vin pe litoralul românesc. Deși există legislație pentru a-i amenda, autoritățile rar fac ceva în acest sens. După o zi de plajă, priveliștea litoralului este una dezolantă și plină de gunoaiele lăsate de turiști.

Un sezon estival pe litoralul românesc înseamnă cantități imense de gunoaie

Poluarea Mării Negre prin gunoaiele aduse de râurile care se revarsă în mare sunt imense. Dintre cele mai frecvente tipuri de gunoi care este adus în Marea Neagră de râuri, aproximativ 20% sunt sticle de plastic. Pungile și recipientele de plastic, alți doi poluatori cheie, reprezintă 10% și respectiv 9%, din cantitățile de gunoaie.

Asta pe de-o parte, de cealaltă parte intervin și cantitățile de gunoaie lăsate de turiștii veniți pe litoral. Litoralul românesc pare un set dintr-un film de groază, mai ales după o zi de plajă. La o plimbare de seară se pot vedea plajele presărate cu cantități uriașe gunoi.

Hotelurile de pe litoralul românesc, de pe coasta de sud erau foarte frumoase și confortabile în anii 1970, când au fost construite. Au trecut decenii de atunci, iar clădirile și-au pierdut strălucirea de odinioară, deoarece nu au fost niciodată renovate semnificativ.

Lipsa de civilizație și ce rămâne în urma turiștilor

Dacă luăm în considerare datele recente, într-un singur weekend, pe litoralul românesc ajung aproximativ 100.000 de turiști. Fără a generaliza, dacă luăm în considerare această cifră ne putem da seama cam care ar fi cantitățile de gunoi rămase pe plaje, după o zi de distracție și soare.

Autoritățile, care au la îndemnână legislația, încearcă prin amenzi să stopeze fenomenul, dar este infim pe lângă ce rămâne în urma turiștilor. De la pamperși și până la sticle și pahare de unică folosință, cam ăsta este peisajul regăsit după o zi aglomerată de plajă pe litoralul românesc.

Lipsa de civilizație, de responsabilitate și simț civic face ca acest flagel să fie într-o continuă creștere. Administratorii plajelor spun că sunt zile în care nu pot colecta tonele de gunoaie lăsate de turiști.

Aceeași administratori spun că după o zi de plajă se colectează aproximativ 4 tone de gunoaie, majoritatea de pe plaje. Peisajul deplorant și lipsa de civilizație sunt factori determinați în această situație, iar cei care suferă sunt tot turiștii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI