Imagini de groază la morga Spitalului Universitar. Zeci de oameni, la coadă pentru a ridica trupurile rudelor: „Sunt extrem de multe decese”
Spitalul Universitar din București se află într-un scenariu sumbru, după ce morga spitalului este arhiplină, iar rudelor celor decedați așteaptă ore întregi pentru a ridica trupul neînsuflețite. De asemenea, cadrele medicale trag semnale de alarmă privind informațiile eronate pe care mulți pacienți le primesc chiar din partea medicilor.
Un nou val de decese lovește Spitalul Universitar
Medicii de la Spitalul Universitar avertizează asupra noului val de decese, astfel că morga unității medicale este suprasolicitată. Din păcate, jumătate din cadavre sunt ținute afară, în fața frigiderelor, deoarece capacitatea acestora a fost depășită cu mult. Potrivit ultimelor informații, la începutul acestei săptămâni existau deja 30 de persoane decedate, având în vedere limita maximă a numprului de locuri la frigidere, respectiv 15.
„A fost un puseu mare în octombrie, s-au mai liniștit și acum din nou suntem într-un număr ascendent”, a avertizat unul dintre medici.
Pe cealaltă parte a ușii spitalului se află rudele pacienților decedați, care așteaptă cu orele pentru a-și putea ridica morții.
“Curtea e plină. De dimineață a fost și mai plină. Mama mea nu era vaccinată, eu sunt vaccinată, băieții la fel, nu știu cum a ajuns covidul la ea. Avea alte patologii care nu permiteau să fie vaccinată”, a explicat ruda unei paciente moarte, în timp ce altă persoană confirmă cele spuse: “De azi dimineata de la ora 7 aşteptăm, pentru bunicul nostru. Nu am cuvinte”.
Un asistent autopsier a transmis un semnal de avertizare, sfătuind cetățenii să se vaccineze pentru a învinge pandemia. Epuizat de imaginile care îl înconjoară, acesta a descris situația reală din culise: morga arhiplină și morți ținuți la temperatura camerei.
„Doar prin vaccinare putem trece peste. Extraordinar de multe decese și în continuare mai avem, 2-3 săptămâni. Numărul de locuri în frigidere e limitat, 15-16 , restul afară, în fața frigiderelor, pe tărgi…”, a transmis Claudiu Ioniță
Ce trebuie să le comunice medicii persoanelor cu afecțiuni grave
Maria Sajin, medic anatomopatolog la Spitalul Universitar, a criticat dur atitudinea unor medici în raport cu pacienții care prezintă anumite afecțiuni grave, cei din urmă fiind îndemnați să nu se vaccineze anti-Covid-19, fără a li se explica transparent efectele.
„Nu mi se pare corect ca bolnavilor care au diabet să li se spună de către medici nu vă vaccinaţi, fără să li se spuna de ce, bolnavilor cu cancer să li se spună nu vă vaccinați pentru că nu-și face efect citostaticul. Noi avem în morga pacienți care au decedat din cauza că aveau cancer și au facut Covid și s-au prăpădit. E ruşinos ce facem , dar asta e situaţia.”, a transmis cadru medical.