Imagini de colecție cu Loredana Groza. Cum arăta artista la debutul său în muzică FOTO

de: Daoud Andra
18 09. 2024

Loredana Groza este una dintre cele mai apreciate artiste din România, iar de-a lungul timpului, s-a reinventat din multe puncte de vedere. Au trecut 38 de ani de când a debutat oficial în muzica și nu mulți dintre fanii ei știu cum arăta artista atunci.

Când a debutat Loredana Groza în muzică

Lori este o artistă versatilă, atât din punct de vedere muzical, cât și estetic. De-a lungul timpului, și-a schimbat de mai multe ori look-ul, dar a rămas fidelă blondului. În ceea ce privește stilurile muzicale, Lori le-a încercat pe toate, de la muzică ușoară până la muzică lăutărească și a demonstrat că poate cânta orice. Dincolo de muzică, Loredana a cochetat și cu actoria, demonstrându-și talentul și în acest domeniu.

Artista a debutat oficial la doar 16 ani, în 1986, la Festivalul de Muzică Ușoară de la Mamaia, unde a câștigat trofeul cu piesa ”Mă întreb ce să fac”. Acest moment a fost unul decisiv, deoarece a propulsat-o rapid în atenția publicului și a criticilor muzicali. Vocea sa puternică, dar și personalitatea sa distinctivă au făcut-o să iasă în evidență într-o perioadă în care scena muzicală românească era dominată de stiluri mai tradiționale.

După succesul de la Mamaia, Loredana a început să colaboreze cu nume mari din industria muzicală românească, cum ar fi Ionel Tudor și Adrian Enescu, ceea ce a contribuit la dezvoltarea și diversificarea repertoriului său. În 1987, a lansat primul său album, intitulat ”Bună seara, iubito”, care a devenit rapid un hit național. Melodia-titlu, o baladă emoționantă, a ajuns să fie una dintre cele mai cunoscute piese din România.

Pasul către actorie

În 1994, Lori a făcut pasul și către cinematografie. A jucat în filmul ”A doua cădere a Constantinopolului”, în regia lui Mircea Mureșan, unde a interpretat rolul principal feminin. În ceea ce privește lung-metrajele, artista a mai jucat și în filmul biografic ”Modigliani”, regizat de Mick Davis, și în ”Supraviețuitorul”, în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Telespectatorii au putut-o vedea și în câteva seriale românești și telenovele de succes precum ”Inimă de țigan”, ”Regina”, ”Pariu cu viața”, ”Aniela” sau ”Lasă-mă, îmi place! Camera 609”. În ceea ce privește cariera în televiziune, Lori a ocupat scaunele de jurat la cele mai importante show-uri de talente muzicale din România. A făcut parte din echipa de antrenori de la ”Vocea României” timp de câteva sezoane, după care a făcut trecerea către Antena 1, unde a fost în juriu la ”X Factor”. Anul acesta, Lori a decis să se retragă din proiect, având alte activități programate, după cum a declarat chiar ea.