Iluzie optică virală. Ai IQ de geniu dacă găsești al doilea cal din imagine în doar 5 secunde. Unde se ascunde?

de: Beatrice Dumitru
23 06. 2024

Această iluzie optică îți testează atenția la detalii, dar ar putea să te pună în încurcătură. Cel mai important lucru este rapiditatea cu care rezolvi acest test. Reușești să găsești al doilea cal din imagine în doar 5 secunde. Vezi unde se ascunde.

Descoperă al doilea cal din imagine

Iluziile optice sunt imagini atrăgătoare care îți provoacă percepția și îți testează abilitățile de observație. Aceste provocări îi ajută pe oamenii de știință să înțeleagă modul în care creierul nostru procesează informațiile vizuale. Se știe că iluziile optice îmbunătățesc abilitățile cognitive și stimulează creierul să gândească creativ.

Acveasta iluzie optică este foarte dificilă. Poți să găsești al doilea cal? Doar persoanele cu IQ ridicat pot rezolva testul în doar cinci secunde. Imaginea prezintă un cal care stă într-un câmp și trebuie să-ți folosești gândirea creativă pentru a descifra acest puzzle. Numai oamenii foarte inteligenți pot observa un al doilea cal pe corpul animalului maiestuos.
Descoperirea celui de-al doilea calul necesită o gândire rapidă, iar dacă îl poți găsi în doar cinci secunde sau mai puțin, nivelul tău de inteligență este mare.

Soluție: vezi unde se află al doilea cal

Dacă ai avut probleme în a-l descoperi, nu ești singur, pentru că testul este dificil. În loc să cauți un alt cal în imagine, privește cu atenție petele albe de pe cal și vezi cum iau formă literele.
Iluzia optică este una complicată, deoarece în loc să cauți o imagine cu un cal, trebuie să cauți litere pe petele albe ale animalului. Literele scriu H-O-R-S-E – dezvăluind „al doilea cal” celor al căror IQ le-a permis să-l găsească în intervalul de timp alocat.

Despre iluziile optice

Unele iluzii optice vă testează abilitățile matematice sau de gândire, în timp ce altele, cum ar fi puzzle-ul cu calul, sunt folosite pentru a vă testa abilitățile de observație. Aceste tipuri de puzzle-uri îmbunătățesc modul în care funcționează cortexul prefrontal, care controlează abilitățile cognitive, inclusiv gândirea, luarea deciziilor, concentrarea și rezolvarea rapidă a problemelor.
De fiecare dată când rezolvi un astfel de test, crește cantitatea de dopamină pe care corpul tău o produce, o substanță chimică care reglează memoria, concentrarea și starea de spirit.
Un studiu din 2021 a dezvăluit că ”stresul logic și stresul limită generate în timpul jocurilor pentru creier reprezintă un stres pozitiv, cu un efect de dorit asupra atenției jucătorilor”.
”Aceste două tipuri de stres îmbunătățesc abilitățile cognitive precum atenția, concentrarea și rezolvarea problemelor prin activarea lobului frontal al creierului”, se mai arată în studiu.