Iluzie optică pentru seara de sâmbătă. Poţi vedea cravata din imagine? Cei mai mulţi care încearcă nu reuşesc
Doar cineva cu o atenție la detalii foarte bună poate găsi cravata ascunsă în imaginea de mai sus. Potrivit specialiștilor, majoritatea oamenilor nu pot rezolva acest test în timpul acordat. Tu poți?
Găsește cravata din imagine
Aceste puzzle-uri cu imagini sau teste se mai numesc și „caută și găsește”. Aceste imagini captivante ne provoacă percepția și dezvăluie moduri fascinante prin care creierul nostru adună informații vizuale.
În imaginea din galeria foto de mai sus, trebuie să găsiți o cravată într-o scenă în care copiii se joacă și se bucură în parc.
Potrivit experților, aceste teste exploatează diverși factori psihologici și fiziologici, cum ar fi modul în care ochii noștri percep culorile, formele și modelele, dar și tendința creierului nostru de a face presupuneri și de a completa informațiile lipsă.
Adevărata provocare este să găsiți cravata în doar 10 secunde. Vă vom oferi câteva indicii pentru a descoperi cravata mai repede. De exemplu, căutați nereguli în imaginea de ansamblu: cravata se poate abate de la structura generală a celorlalte elemente din imagine.
Cravata este destul de mică în comparație cu alte lucruri și poate fi dificil să o vedeți fără a mări imaginea. Ați găsit cravata? Dacă da, felicitări! Dacă nu, priviți imaginea de mai jos.
Cine a inventat testele de IQ
Primul test de IQ a fost inventat de către Alfred Binet, un psiholog francez care a jucat un rol important în dezvoltarea psihologiei experimentale. Inițial a urmat o carieră în drept, dar a devenit din ce în ce mai interesat de încercările lui Galton de a măsura procesele mentale.
Galton este fondatorul psihologiei diferențiale. Acesta a publicat unele dintre primele lucrări despre inteligența umană. Galton a propus că inteligența este ereditară și că ar putea fi testată uitându-se la modul în care oamenii au îndeplinit sarcinile senzoriomotorii.
Revenind la Binet, în anul 1904, guvernul francez i-a cerut lui Binet să-l ajute să decidă care elevi erau cel mai probabil să întâmpine dificultăți la școală.
Binet și colegul său, Theodore Simon, au început să dezvolte întrebări care se concentrau pe domenii care nu sunt predate în mod explicit la clasă, cum ar fi atenția , memoria și abilitățile de rezolvare a problemelor.
În cele din urmă, cei doi au construit un test care a inclus 30 de întrebări, cum ar fi să întrebe despre diferența dintre „plictiseală” și „oboseală” sau să-i ceară testatorului să urmărească un obiect în mișcare cu un singur ochi.
Aceasta a devenit cunoscută sub numele de Scala Binet-Simon și a fost primul test de IQ recunoscut.