Iluzia optică a zilei. Doar 5% dintre oameni pot vedea meduza în mai puţin de 9 secunde

de: Ioana Bucur
22 11. 2023

Un desen viu colorat, ce ne atrage imediat atenția, este iluzia optică pe care ți-o propunem ca antrenament pentru o minte ageră. Cei care au creat această provocare susțin că doar 5%  dintre oameni pot vedea meduza ascunsă. Atenție, va trebui să te grăbești, pentru că este un test contra cronometru. Ai doar nouă secunde la dispoziție pentru a da răspunsul.

Iluzia optică zilei, o imagine spectaculoasă

În ultimii ani, tot mai multe studii realizate de cercetători au avut concluzii similare: că jocurile de logică sunt un antrenament excelent pentru creier. Cunoscute și sub denumirea de teste de IQ sau teste de inteligență, aceste puzzle-uri au fost create în așa fel încât să ofere anumite indicii specialiștilor cu privire la nivelul de inteligență al celor care încearcă să le rezolve. În ultima vreme, au câștigat tot mai mulți fani în rândul internauților din toate colțurile lumii.

Imaginea inedită pe care ți-o prezentăm acum poate fi încadrată foarte bine în categoria iluziilor optice. Realizată cu măiestrie, are un element ascuns, pe care nu oricine îl poate sesiza imediat. Ești pregătit să îți pui la încercare atenția la detalii, concentrarea și viteza de reacție?

Găsește meduza în mai puțin de nouă secunde

Tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție desenul ce ilustrează o scenă marină și să găsești meduza. Va trebui să te grăbești, pentru că este un test contra cronometru. Ai doar nouă secunde la dispoziție pentru a da răspunsul.

Așadar, când te simți pregătit, setează cronometrul la nouă secunde și apasă Start. După ce expiră timpul, poți găsi rezolvarea în rândurile de mai jos, dar și în ultima imagine din galeria foto de mai sus.

Te-ar putea interesa și: Cea mai puternică iluzie optică din istorie. Ce vezi când priveşti punctul negru? Îţi păcăleşte creierul cum nu ţi-ai închipuit

Rezolvare

Odată cu apariția lor în mediul online, aceste provocări au devenit, de fapt, un mod plăcut de a ne petrece timpul liber. Cu toate astea, nu trebuie să uităm că sunt, de fapt, și un antrenament excelent pentru creier.

Scopul lor nu este doar distracția, însă. Au fost utilizate pentru prima oară acum mai bine de un secol. Atunci, dar și acum, specialiștii din domeniul psihologiei se foloseau de ele pentru a măsura inteligența oamenilor și pentru a înțelege mai bine cum interacționăm și cum percepem realitatea din jurul nostru.

Rezolvare

Meduza a fost camuflată cu mare pricepere, însă cei cu privire de vultur o vor găsi fără prea mult efort. Ea se află în colțul din dreapta sus a desenului.

Te-ar putea interesa și: Iluzia optică a finalului de toamnă. Eşti un geniu dacă găseşti vulpea ascunsă printre frunze