Iluzia optică veche de 150 de ani. Ești un geniu dacă reușești să găsești toate animalele

de: Sabina Anastasia
12 12. 2023

O iluzie optică veche, tipărită pentru prima dată în anul 1872, i-a pus în încurcătură pe mulți utilizatori online. Dacă reușești să rezolvi provocarea zilei de astăzi în maximum 15 secunde, poți spune că ești un geniu. Sarcina ta este să găsești toate animalele ascunse în imagine. Crezi că reușești?

Detaliul ce face iluziile optice atât de interesante, de fapt

O iluzie optică este un fenomen vizual ce se face remarcat prin modul în care reușește să păcălească creierul uman. Acesta percepe diferit realitatea decât este, de fapt. Un material de acest fel poate lua multe forme, de la un model simplu până la o imagine complexă.

Iluziile optice pot fi atât intrigante, cât și confuze pentru creierul uman, devenind subiecte de studiu în cabinetele cercetătorilor în psihologie și psihiatrie. Oameni din toate categoriile de vârstă pot să descopere detalii interesante despre ei făcând astfel de teste de inteligență.

Te-ar putea interesa și: Testul de inteligenţă pe care nici românii geniali nu reuşesc să-l rezolve. Ai curaj să încerci?

Test de inteligență sub forma unei iluzii optice vechi de 150 de ani. A fost tipărită în 1872

Playtech Știri are o nouă provocare pentru tine: un test de inteligență sub forma unei iluzii optice foarte vechi. Aceasta corespunde cu imaginea principală a materialului în cauză. Ce poți să vezi în ilustrație este o vulpe într-o pădure – cel puțin, la o primă vedere.

Imaginea este foarte veche. A fost tipărită prima dată în anul 1872 și a fost cunoscută în public sub denumirea Vulpea tulburată. Pentru a analiza mai bine ilustrația, accesează prima imagine din galeria foto a acestui material. Nu accesa a doua imagine, fiindcă în ea vei descoperi răspunsul la problemă.

Ai la dispoziție 15 secunde pentru a găsi toate animalele ascunse în imagine

Ce trebuie să faci tu este să identifici toate animalele ascunse în ilustrație. Chiar dacă pare că există o singură vulpe în pădure, printre vegetație mișună o mulțime de alte vietăți. Poți să le identifici pe toate? Ai la dispoziție un timp limitat pentru a face acest lucru.

Așa cum te-am obișnuit, ia lângă tine un cronometru. Setează-l la 15 secunde, acesta fiind timpul limită de care dispui pentru a găsi locurile în care se ascund toate animalele din imagine. Dacă ai nevoie de un indiciu, te ajutăm noi: în imagine sunt ascunse 14 animale. Poți să le identifici pe toate?

Te-ar putea interesa și: Testul de atenție pentru oamenii cu IQ ridicat. Găsești toate diferențele din imagini în doar 20 de secunde?

Dacă vrei să te verifici sau dacă timpul limită a expirat, poți să accesezi a doua imagine din galeria foto a acestui articol. În ea am evidențiat toate animalele ascunse pe care trebuia să le identifici tu.