Iluzia optică simplă care îți testează vederea. Ce număr vezi în primele 10 secunde?

de: Manolică Anca
21 04. 2023

Iluziile optice oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează creierul nostru. Combinații specifice de culoare, lumină și modele pot păcăli creierul nostru să perceapă vizual ceva ce nu există. Hai să vedem, în momentele următoare, ce număr vezi prima dată în iluzia optică de mai jos.

Iluzia optică simplă care îți testează vederea

O iluzie optică este o imagine halucinantă a unui obiect, desen sau imagine care are aspecte diferite dacă este privită din perspective diferite. Iar când vine vorba de astfel de provocări, cei din mediul online par să nu se mai sature de ele.

Pentru unii este o sarcină plăcută, de relaxare, dar pentru alții acestea reprezintă o reală provocare. Iar internetul a fost inundat în ultima vreme de noi și uimitoare iluzii optice care îi pune la treabă pe internauți. Așadar, venim astăzi cu o nouă provocare pentru tine!

Ce număr ai văzut în primele 10 secunde în această iluzie optică

În zilele noastre, oamenii petrec mai mult timp pe telefoanele mobile și laptopuri, ceea ce le afectează vederea în foarte multe feluri. Dacă ai suspiciuni că vederea ta s-ar putea să se fi înrăutățit, atunci ce ai spune dacă ai testa-o simplu și gratuit, cu această iluzie optică?

Citește și: Găseşte pisica ascunsă printre oameni în mai puţin de 11 secunde! Doar 1% dintre oameni reuşesc, aşa afli ce IQ ai

Imaginea încărcată în Galeria FOTO a articolului apare un test vizual, iar oamenii au trebuit să răspundă la întrebarea: „Ce număr vezi?”. Această imagine de iluzie optică ilustrează un cerc având un fundal alb și negru cu numere ascunse în interior, format din trei cifre. Așadar, ce număr vezi?

Iluzia nu este decât un mod amuzant de a îți testa vederea. Este posibil ca rezultatele să nu fie precise, dar cel puțin vei ști dacă trebuie să mergi la un consult de specialitate sau nu! Hai să vedem, deci, ce număr au văzut internauții.

În această iluzie optică, oamenii văd diferite combinații de trei numere. Răspunsul corect este 786. Conform rezultatelor oferite de cei care au privit-o, ei au văzut numărul 786, unii spun că 780, iar alții au identificat numărul 700. Dacă mărești contrastul imaginii și o faci puțin mai neclară, atunci vei putea identifica numărul corect care este ascuns în cerc.

Citește și: Câţi câini fără pete sunt în imaginea de mai jos? Puţini reuşesc să dea răspunsul corect, ai curaj să încerci?