Iluzia optică simplă care arată dacă ai un IQ de geniu. Puțini reușesc să vadă fața ascunsă în 30 de secunde

de: Ștefan R. Apostol
30 08. 2022

Astăzi vă propunem, din nou, să vă testați IQ-ul. Este vorba de iluzia optică simplă care arată dacă ai un IQ de geniu. Se spune că puțini reușesc să vadă fața ascunsă din această iluzie optică, în 30 de secunde. Dacă tu crezi că o poți rezolva, în cele ce urmează, citește cu atenție și vezi ce se ascunde în spatele imaginii.

Testează-ți IQ-ul! Iluzia optică care arată dacă ai un IQ de geniu

O iluzie optică este o imagine profund fascinantă. De cele mai multe ori schimbă forma unui obiect, a unui desen sau a unor persoane. Genul acesta de teste pune la îndoială modul în care creierul percepe lucrurile. Există mai multe tipuri de iluzii optice, cum ar fi iluziile fizice, fiziologice și cognitive.

Aceste iluzii optice fac parte, de asemenea, din domeniul psihanalizei. Testele de acest tip aruncă o lumină asupra modului în care percepi lucrurile. Un creier uman normal poate privi lucrurile sau imaginile în mod diferit, formând o percepție diferită din fiecare unghi.

O astfel de ilustrare inteligentă poate fi văzută într-o schiță a unui fermier cu fața unei femei ascunsă în interiorul imaginii, în iluzia optică care arată dacă ai un IQ de geniu.

Iluzia optică simplă care arată dacă ai un IQ de geniu: „Unde se ascunde soția lui Farmer?”

Imaginea este un puzzle și a fost concepută pentru copii și adulți. Această iluzie optică arată o schiță a unui bărbat cu fața unei femei ascunsă în interiorul ei, spunând:

„Acest fermier nu-și poate găsi soția și este foarte nedumerit. Dar ea este cu siguranță acolo. Poate că tu ești cel care o poate face pentru a-l ajuta pe ghinionist.”

Iluzia optică care arată dacă ai un IQ de geniu îți cere să găsești chipul soției fermierului ascuns în interiorul imaginii. Așadar, partea cea mai complicată a acestei iluzii optice este să descoperi chipul femeii.

Imaginea, pe care o regăsești în galerie este o schiță de artă a unui fermier. În mod normal, oamenii vor vedea că fermierul stă acolo singur și caută ceva. Dar soția fermierului este ascunsă undeva în imagine.

Poți găsi unde se ascunde soția fermierului? Imaginea a făcut mii de adulți să se scarpine la cap în timp ce încearcă să descopere fața ascunsă în schiță.

Poți descoperi fața ascunsă a Soției Fermierului în 30 de secunde din iluzia optică simplă care arată dacă ai un IQ de geniu?

Priviți cu atenție acest desen de iluzie optică și încercați să depistați fața ascunsă a femeii în interiorul schiței. Poate părea prea complicat să găsești chipul femeii, dar dacă înclini imaginea cu susul în jos vei reuși să depistezi chipul femeii. Soția fermierului poate fi văzută ascunsă sub brațul drept al acestuia.

S-a afirmat că, dacă reușești să identifici chipul femeii ascunse în interiorul imaginii în doar 30 de secunde, ar putea fi un semn al inteligenței tale extraordinare. Studiile arată că, cu cât îți exersezi mai mult creierul cu puzzle-uri dificile, cu atât tinzi să fii mai inteligent.

Concluzie

Iluziile optice oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează creierul nostru. Combinații specifice de culoare, lumină și modele pot păcăli creierul nostru să perceapă vizual ceva ce nu există.

Spuneți-ne, ați observat chipul femeii ascuns în această iluzie optică?