Iluzia optică prin care observi cât de bine stai cu vederea. Găsești cele 9 puncte din imagine?

de: Bișinicu Andreea
05 05. 2023

Una dintre cele mai dificile iluzii optice de pe rețelele sociale a devenit virală pe Internet, după ce utilizatorii au întâmpinat dificultăți în a găsi toate cele nouă puncte din imaginea dată. Tu cât de bine crezi că stai cu vederea? Verifică mai jos.

Să fie asta cea mai grea iluzie optică din mediul online?

O iluzie optică dificilă pune la încercare vederea periferică a internauților, provocându-i să repereze fiecare dintre cele nouă puncte din imagine. Atenție, nu totul este ceea ce pare a fi!

Această iluzie amețitoare arată o serie de linii albastre încrucișate, cu nouă puncte albastre mai închise presărate pe toată suprafața imaginii. Crezi că poți găsi soluția corectă în mai puțin de 10 secunde?

Puzzle-ul inteligent îți păcălește creierul să creadă că punctele se învârt în jurul desenului de mai sus, exact ca și cum te-ai uita la o imagine în mișcare. Desigur, nu se pune problema de o fotografie mobilă, ci de o iluzie optică inteligentă.

Nu îți faceți griji dacă nu poți depista, din prima, toate cele nouă puncte. Unii spun că acest puzzle publicat de site-ul de bingo online Jackpotjoy ar fi aproape imposibil de descifrat.

Testul de atenție de mai sus îi provoacă pe acei internauți care s-au pricopsit cu o vedere periferică relativ slabă, fiind vorba de capacitatea de a vedea lucruri în afara liniei lor directe de vedere.

Citește și Iluzia optică pentru oamenii cu vedere excelentă. Găsești pasărea ascunsă printre pietre în 20 de secunde?

Câte puncte se găsesc în iluzia optică de mai sus?

În momentul în care te concentrezi pe ilustrația descrisă anterior, cel mai probabil vei putea vedea doar punctele de pe aceeași linie orizontală, cele de deasupra sau de dedesubt dispărând chiar în fața ochilor tăi.

Ești gata să intri în acest vortex? Tot ce trebuie să faci este să urmărești cu atenție punctele, iar dacă vei reuși să le depistezi pe toate 9, în mai puțin de 10 secunde, atunci te poți lăuda cu un IQ mai ridicat decât media generală.

Dacă puteți vedea toate cele nouă puncte în același timp, atunci sunt șanse să aveți o vedere periferică mai bună decât media. Cel mai probabil, veți putea observa cu coada ochiului lucruri pe care alții pur și simplu le-ar rata.

Dacă acesta anume nu a fost pentru tine, atunci nu te panica, există o mulțime de alte iluzii pentru a-ți testa abilitățile și abilitățile.

Citește și Test pentru cei cu o vedere excelentă! Găseşti litera F în mai puţin de 6 secunde?