Iluzia optică pentru oamenii cu vedere excelentă. Găsești pasărea ascunsă printre pietre în 20 de secunde?

de: Ștefan R. Apostol
01 05. 2023

Începutul de săptămână ne aduce și iluzia optică pentru oamenii cu vedere excelentă. Tot ce ai de făcut în acest test este să găsești pasărea ascunsă printre pietre, și nu oricum, ci în doar 20 de secunde. Dacă ești apt pentru o asemenea provocare, ai ajuns unde trebuie. Citește mai departe și vezi care este enunțul problemei.

Te provocăm să rezolvi iluzia optică pentru oamenii cu vedere excelentă

Ceea ce îți propunem astăzi este o iluzie optică pentru testarea IQ-ului tău. Este extrem de simplu. În imaginea din galerie, încercați să observați o pasăre ascunsă între stânci. Persoanele cu o inteligență peste medie pot repera pasărea ascunsă în 20 secunde. Tu ec zici, poți răspunde la provocarea noastră, să rezolvi iluzia optică pentru oamenii cu vedere excelentă?

Vezi și: Test IQ pentru oamenii geniali. Găsești litera T în doar 20 de secunde?

Dar, înainte de a trece la rezolvarea ei, trebuie să-ți mai spune că cercetările arată că un creier uman normal poate privi lucrurile sau imaginile în mod diferit, formând o percepție diferită din fiecare unghi. Iluziile optice sunt, de obicei, imagini care îndoaie mintea și schimbă forma unui obiect, a unui desen sau a unor persoane care sfidează modul în care creierul percepe lucrurile.

Vezi și: Testul de inteligență pentru genii. Îți dai seama cine e pictorul din imagine?

Există diferite tipuri de iluzii optice, cum ar fi iluziile fizice, fiziologice și cognitive. Aceste iluzii optice devin adesea o parte a testului de psihanaliză, deoarece aruncă o anumită lumină asupra modului în care percepi lucrurile și, de asemenea, asupra nivelului tău de inteligență. De data aceasta am venit cu o ilustrare inteligentă a iluziei optice în care trebuie să depistați pasărea care se ascunde între stâncile din imagine.

Găsește pasărea ascunsă printre pietre în 20 de secunde

Imaginea din galerie este un puzzle complicat și a fost concepută atât pentru adulți, cât și pentru copii, ca o provocare pentru creier. În această iluzie optică, puteți vedea rocile maro și gri. Cu toate acestea, undeva în interiorul rocilor se ascunde o pasăre. Puzzle-ul îi provoacă pe cititori prin întrebarea „Cât de repede poți găsi pasărea ascunsă în aceste roci?”.

Vezi și: Test pentru genii. Găseşte felia de pepene fără sâmburi în mai puţin de 6 secunde. Încerci?

Partea cea mai dificilă a acestei iluzii optice este de a descoperi pasărea ascunsă între roci. Imaginea i-a făcut pe mulți să se chinuie să găsească pasărea ascunsă în interiorul imaginii. Această imagine de iluzie optică este doar un alt mod distractiv de a-ți testa IQ-ul. Cu toate acestea, efectuarea unui test IQ real este o modalitate bună de a vă cunoaște nivelul de IQ.

Rezolvare la iluzia optică pentru oamenii cu vedere excelentă

Privește cu atenție imaginea din galerie și încearcă să descoperi pasărea ascunsă între stânci. Ar putea părea prea complicat de reperat pasărea, dar dacă vă uitați în partea dreaptă jos a imaginii, atunci veți reuși să reperați pasărea ascunsă. Părțile corpului, aripile și penele păsării au fost inteligent camuflate cu rocile. Pentru ușurința dumneavoastră, am evidențiat pasărea ascunsă în a doua imagine din galerie.

S-a afirmat că, dacă reușești să identifici pasărea ascunsă în grupul de roci din interiorul imaginii în doar 20 secunde, ar putea fi un semn al inteligenței tale extraordinare. Studiile au arătat că, cu cât îți exersezi mai mult creierul prin rezolvarea unor puzzle-uri dificile, cu atât tinzi să fii mai inteligent. Iluziile optice oferă câteva informații fascinante despre modul în care funcționează creierul nostru. De multe ori, anumite combinații specifice de culori, lumină și modele ne pot păcăli mintea pentru a percepe vizual ceva ce nu există. S