Iluzia optică pentru genii. Testul care arată dacă ai un IQ ridicat: găsești fața prizonierului din imagine?

de: Sabina Anastasia
04 09. 2022

Iluzia optică pentru genii. Cum poți verifica foarte rapid dacă ai un nivel de inteligență ridicat. Tot ce trebuie să faci este să găsești fața ascunsă a unui prizonier în imaginea încărcată în acest articol. Cei mai inteligenți oameni reușesc să deslușească iluzia optică în cauză în maximum 15 secunde. Tu poți să faci asta?

Iluzia optică pentru genii

O iluzie optică este o imagine „halucinantă”, care își poate schimba conținutul în funcție de felul în care creierul persoanei care analizează imaginea percepe lucrurile. Există o mulțime de tipuri de iluzii optice cu ajutorul cărora îți poți testa nivelul de inteligență. Printre acestea se numără și iluziile-imagini.

Creierul uman al unei persoane poate percepe diferit detaliile dintr-o imagine, față de un alt individ. Fiecare persoană are o percepție proprie asupra fiecărui unghi al unei fotografii. Acesta este și cazul situației prezentate în materialul de mai jos, în care este ascunsă fața unui prizonier.

Imaginea de mai sus a fost construită special pentru a înșela creierul persoanelor care vor să își testeze inteligența. În acest material, un temnicer stă lângă o fereastră, privind către cer și către o pasăre dintr-un copac. În imagine poate fi remarcat, însă, și chipul prizonierului păzit de temnicer.

Dacă reusești să deslușești această iluzie optică în 15 secunde maximum, înseamnă că ai un IQ de geniu. Este sarcina cea mai complicată a acestei iluzii optice: descoperirea chipului unei alte persoane care se află în camera din imagine.

Unde se află prizonierul păzit de temnicer

Nu mulți internauți au reușit să găsească răspunsul la această problemă. Majoritatea persoanelor au renunțat la acest experiment. Îți dăm un pont: pentru a descoperi fața prizonierului, imaginea trebuie analizată cu susul în jos, adică invers. Ai reușit să remarci unde se află prizonierul păzit de temnicer?

În continuare, îți vom explica exact locul în care se află ascuns prizonierul. Dacă întorci imaginea invers, cu susul în jos, vei putea depista fața bărbatului. Prizonierul se află ascuns sub piciorul drept al temnicerului din fotografie.

Dacă ai reușit să deslușești acest secret în maximum 15 secunde, înseamnă că ai un nivel de inteligență cu adevărat extraordinar. Oamenii de știință din domeniul psihologic sunt de părere că toți ar trebui să ne antrenăm creierul cu astfel de sarcini dificile, pentru a beneficia de abilități mai bune de concentrare și atenție.

Așa-i că iluziile optice oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care ne funcționează, de fapt, creierul? Întotdeauna avem posibilitatea de a descoperi mai multe dintre secretele sale, prin a găsi răspuns la teste complicate.