Iluzia optică pentru cele mai strălucite minți. Găsești pisica din imagine în doar 17 secunde?

de: Ioana Bucur
16 04. 2023

O nouă provocare ce ne pune la grea încercare atenția la detalii și viteza de reacție face furori în rândul internauților din toate colțurile lumii. Fotografia din galeria foto de mai sus este o iluzie optică pe care doar cei cu o inteligență peste medie o pot rezolva. Crezi că poți să găsești pisica din imagine în doar 17 secunde?

O iluzie optică pe care doar cele mai strălucite minți o pot rezolva

În ultima vreme, testele de inteligență sau de IQ, cum mai sunt cunoscute, câștigă tot mai mulți fani, internauți din toate colțurile lumii încercând să le rezolve în intervalul de timp dat. Sunt un mod plăcut de a petrece timpul liber și un antrenament excelent pentru creier, punând la încercare logica, puterea de concentrare, imaginația, atenția la detalii și viteza de reacție.

Iluziile optice sunt, de fapt, imagini create în așa fel încât să ne atragă atenția și să reușească să ne păcălească privirea.

Aceste puzzle-uri au fost introduse acum mai bine de un secol, fiind folosite atunci, dar și acum, de specialiștii din domeniul psihologiei pentru a măsura inteligența oamenilor și pentru a înțelege mai bine cum interacționăm și cum percepem realitatea din jurul nostru.

Te-ar putea interesa și: Iluzia optică a săptămânii. Găsești crinul ascuns printre trandafiri în doar 21 de secunde?

Găsește pisica din imagine în doar 17 secunde

Provocarea din galeria foto de mai sus este un exemplu perfect. Imaginea care arată un colț dintr-o pădure ascunde un detaliu pe care foarte puțini îl pot identifica în intervalul de timp dat.

Tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție fotografia și să găsești pisica din imagine. Nu va fi ușor, mai ales că vei avea la dispoziție doar 17 secunde pentru a da un răspuns.

Ești pregătit? Setează cronometrul pentru 17 secunde și apasă Start. După ce timpul va trece, îți poț verifica răspunsul în rândurile de mai jos.

Rezolvare:

Pisica este ascunsă în trunchiul copacului căzut, în partea de centru-dreapta a imaginii. O poți vedea mai bine în ultima poză din galeria foto de mai sus.

Te-ar putea interesa și: Test pentru cei cu adevărat inteligenţi. Găseşte pisica ascunsă printre ratoni! Nu e deloc uşor!