Iluzia optică pentru cei mai inteligenţi. Găseşte câinele ascuns în pădure în mai puţin de 7 secunde

de: Bișinicu Andreea
02 02. 2023

Unul dintre cele mai grele teste optice a devenit viral pe rețelele sociale, după ce internauții au fost provocați să găsească animalul ascuns undeva în pădure. Iluzia optică dificilă trebuie rezolvată în mai puțin de 7 secunde, pentru a dovedi că deții un IQ mai ridicat decât media generală a populației.

Cea mai grea iluzie optică de pe Internet

Unele iluzii optice sunt mult mai dificile decât altele. O iluzie optică este o ilustrare atrăgătoare a unui obiect, desen sau imagine care are înfățișări diferite dacă este privită din unghiuri diferite.

Există trei tipuri de iluzii optice, precum cele fizice, fiziologice și cognitive, acestea făcând parte din domeniul psihanalizei, deoarece aruncă puțină lumină asupra trăsăturilor tale de personalitate.

O astfel de ilustrație inteligentă o reprezintă iluzia optică virală în care internauții trebuie să găsească un câine ascuns undeva în pădure.

Dacă ești convins că ești atent la detalii și poți depista patrupedul în mai puțin de 7 secunde, nu doar că te vei putea lăuda cu o privire de vultur, ci vei fi dovedit că ai un coeficient de inteligență cu mult peste media generală globală.

Așadar, tot ce trebuie să faci este să te uiți atent la imaginea de mai sus, să pătrunzi toate straturile de gri și maro, printre copaci și covorul de frunze, pentru a găsi unde se află ascuns cățelul care nu vrea să plece acasă, ci mai dorește să zburde în aer liber.

Citește și Testul de atenție al zilei. Găsești vasul de toaletă ascuns printre jucării în 10 secunde?

Cum se rezolvă, corect, testul de inteligență

Provocările cu iluzii optice sunt o modalitate bună de a-ți testa abilitățile de observație și concentrare. Dacă au trecut cele șapte secunde și nu ai găsit cățelul, nu e nicio problemă. Poți verifica soluția corectă chiar AICI.

Întorcându-ne la imaginea de mai sus, tot ce trebuie să faci este să privești în partea stângă a fotografiei și vei zări animalul blănos, undeva în zare, încercuit cu roșu.

Iluziile optice oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează creierul nostru. Combinațiile specifice de culoare, lumină și modele ne pot păcăli creierul să perceapă vizual ceva care nu există.

Citește și Testul optic pentru cei mai atenți oameni. Găsești hoțul din imagine în 15 secunde?