Iluzia optică pentru cei mai atenți oameni. Toți văd gâștele, dar unde se ascunde „vulpea”?
Playtech Știri îți prezintă o iluzie optică cu ajutorul căreia poți să îți testezi nivelul de atenție. Toate persoanele pot să vadă gâștele din imagine, însă nu toate pot descoperi locul în care se ascunde „vulpea”. Crezi că reușești să o identifici, în timpul limită pe care îl ai la dispoziție? Succes!
Importanța practicării iluziilor optice în viața cotidiană
Iluziile optice pot să testeze capacitatea de a înțelege informații contradictorii sau ambigue. Anatomia, procesarea senzorială și cogniția pot fi înțelese mai bine studiind modul în care creierul răspunde la iluziile vizuale, potrivit specialiștilor în psihologie și psihiatrie.
Materialele de acest fel reprezintă instrumente esențiale pentru cercetarea vizuală, deoarece oferă perspective cheie asupra modului în care creierul persoanelor sănătoase și cu deficiențe interpretează informațiile vizuale. Așa au ajuns să fie folosite chiar în neuroștiință, pentru a examina diverse elemente ce țin de sănătatea mentală a omului – vedere, atenție, memorie, luarea deciziilor.
Cum folosesc experții informațiile colectate în urma rezolvării iluziilor optice
Iluzia optică este un ajutor didactic util pentru concepte legate de creier, viziune și percepție. Studiul cu ajutorul său provoacă schimbarea percepției asupra realității și servește ca o reamintire a faptului că nu tot ceea ce pare perfect este, în realitate, așa.
Lăsând la o parte aspectele științifice din spatele iluziilor optice, nu putem să nu remarcăm că ele au un impact important în viața noastră de zi cu zi. Creierul analizează i dă sens informațiilor vizuale, demonstrând că percepția este mai mult decât o reflectare a lumii exterioare.
Poți găsi „vulpea” în maximum 7 secunde?
Dacă ești pregătit să dai curs provocării de astăzi, trebuie să știi de la început că este nevoie să îți folosești abilitățile de observație și abilitățile cognitive pentru a găsi „vulpea” dintre gâștele din imagine. Accesează prima imagine din galeria foto, însă nu și pe a doua!
Setează, de asemenea, un cronometru la 7 secunde. Acesta este timpul limită pe care îl ai la dispoziție pentru a desluși iluzia optică de astăzi. Tot ce trebuie să faci este să analizezi cu atenție imaginea, privind-o în perspectivă, atât cât reușești, și să identifici locul în care este reprezentată o „vulpe”.
Unde se află, de fapt, „vulpea” din imagine
Cele 7 secunde pe care le ai la dispoziție pentru a desluși iluzia optică de astăzi se scurg rapid. Dacă ai nevoie de un indiciu, te ajutăm noi: fii atent la copacul din imagine. Nu degeaba am notat termenul „vulpe” între ghilimele.
Animalul este reprezentat într-o formă neobișnuită, după cum poți vedea în a doua imagine încărcată în galeria foto a acestui material.
Îți recomandăm și:
Iluzia optică a finalului de ianuarie. Ești un geniu dacă îți dai seama care e fața scaunului