Iluzia optică pe care o rezolvă 1% dintre oameni. Găsești ghidul alpinistului și ești un geniu

de: Bișinicu Andreea
03 11. 2022

Una dintre cele mai cunoscute iluzii optice a devenit virală în mediul online, după ce doar 1% dintre internauți au reușit să dea răspunsul corect. Privește cu atenție imaginea și găsește ghidul alpinistului ascuns în fotografie. Dacă îl găsești în mai puțin de 15 secunde, atunci ești un adevărat geniu.

Cum se rezolvă cea mai grea iluzie optică de pe Internet

Există multe tipuri de iluzii optice, precum iluziile fizice, fiziologice și cognitive. O iluzie optică este o imagine atrăgătoare, profund fascinantă, care își schimbă forma unui obiect sau desen sau a unor oameni care provoacă modul creierului de a percepe lucrurile.

Cercetările arată că un creier normal poate privi diferite lucruri sau imagini, formând o percepție diferită în funcție de unghiul din care privim imaginea per ansamblu.

O astfel de ilustrație inteligentă poate fi văzută într-o imagine veche în care un ghid al alpinismului este ascuns undeva în interiorul ilustrației.

Citește și Testul optic care arată cât de perspicace ești. Găsești pisica din cameră în 25 de secunde?

Crezi că îl poți găsi în mai puțin de 15 secunde și să demonstrezi că ai un coeficient de inteligență cu o valoare peste media generală globală? Ei bine, în cazul în care nu l-ai găsit în timp util, poți verifica soluția corectă AICI.

Unde se află chipul ghidului alpinistului din imagine

Iluzia optică de mai sus reprezintă un puzzle complicat în care internauții sunt provocați să identifice ghidul ascuns care îl ajută pe alpinist să urce pe munte.

În fotografia ilustrată, vei observa un alpinist încercând să escaladeze munții. Are un topor în mâna stângă care îl ajută să urce.

Cu toate acestea, omul nostru pare să aibă nevoie de ajutorul ghidului său, pentru a săvârși activitatea montană. Partea cea mai dificilă a acestei iluzii optice este să reperezi chipul ghidului ascuns undeva în interiorul munților.

Deși pare extrem de simplu la început, la final, doar 1% dintre utilizatorii care au acceptat provocarea acestui test de inteligență au găsit soluția corectă.

Dacă vei privi cu atenție această iluzie optică, vei reuși să dibuiești unde se află chipul ghidului. Dacă nu te-ai prins încă de ce anume trebuie să faci, iată care este soluția.

Citește și Iluzia optică pentru genii. Unde se află căprioara ascunsă în imagine?

Fața ghidului poate fi reperată cu ușurință, dacă întorci imaginea cu susul în jos. Astfel, vei observa chipul ghidului. Acesta poate fi văzut ascuns între stâncile de munte din partea dreaptă sus a imaginii.