Iluzia optică în care vezi dacă ai un IQ de geniu. Doar 1% dintre oameni reușesc să vadă călărețul din imagine

de: Bișinicu Andreea
16 09. 2022

O iluzie optică este o imagine atrăgătoare, profund fascinantă, care își schimbă forma a unui desen, obiect sau oameni, în așa fel încât creierul nostru primește provocarea de a percepe altfel realitatea. Crezi că poți rezolva testul de mai sus? Numai 1% dintre respondenți au reușit.

Iluzia optică pe care doar 1% dintre internauți au rezolvat-o

Studiile arată că iluziile optice sunt, de asemenea, o parte a domeniului psihanalizei. Interesant de observat este faptul că imaginile sunt percepute diferit de creierul uman, în funcție de unghiurile din care sunt privite.

O astfel de ilustrație inteligentă poate fi regăsită în imaginea unui delfin care mănâncă un pește, unde un al doilea animal este ascuns în interiorul imaginii sau în desenul de mai sus, unde un jocheu se află ascuns în portretul calului său.

Potrivit statisticilor, doar 1% dintre internauții care au acceptat provocarea de a rezolva acest test au reușit să găsească soluția corectă. Tot ce trebuie să faci este să te concentrezi și să fii atent la toate detaliile imaginii.

Încearcă să descifrezi fața jocheului ascuns în interiorul schiței calului. În cazul în care nu ai găsit răspunsul în 11 secunde, poți verifica rezolvarea corectă chiar AICI. După cum vei observa, trebuie să întorci fotografia cu susul în jos, pentru a descoperi chipul călărețului.

Cum se rezolvă iluzia optică a cercurilor

Un alt test a creat isterie în mediul online, acum câteva zile. Este menit să te ajute să afli cât de inteligent ești în funcție de culoarea pe care o vezi în interiorul unei iluzii optice cu cercuri.

Potrivit experților, tot ce trebuie să faci este să privești iluzia optică de AICI pentru câteva secunde, apoi să răspunzi ce culoare ai văzut în centrul fotografiei, roșu sau albastru.

Cel care vede o nuantă de albastru este considerat a fi un geniu al percepției, conform specialiștilor de la Mind’s Journal. Ești un om de echipă, silitor, loial și de încredere, un adevărat sprijin pentru cei din jur.

„Utilizați frecvența undelor cerebrale în intervalul 100 și 120 HZ. Claritatea mentală este ceea ce aveți și înțelegeți foarte bine conceptele vieții. Deci, nu este o sarcină grea pentru tine să iei decizii complicate.”, spun experții.

Pe de altă parte, cei care văd că cercul se înroșește în mijloc sunt genii ai logicii, lideri înnăscuți, oameni puternici și independenți.

„Folosești frecvența undelor cerebrale în intervalul 150 și 180 Hz, ceea ce înseamnă că ai o inteligență peste medie și o intuiție excelentă. Rezolvarea problemelor nu este grea pentru tine!”, spun specialiștii de la Mind’s Journal.