Iluzia optică din trafic. Unde este mașina galbenă? Trebuie să o găsești în 15 secunde

de: Ionuț Vieru
10 04. 2024

Iluziile optice sunt un mod interesant și diferit de a ne menține creierul „în formă”. Rezolvarea acestora este benefică pentru sănătatea minții, spun specialiștii. Astăzi avem un astfel de test pentru pasionații auto. Trebuie să găsiți mașina galbenă din imagine.

Iluzie optică: găsește mașina galbenă

Șoferii sunt provocați să descopere o mașină galbenă din imagine într-un timp record de doar 15 secunde. Putem observa un flux constant de mașini care se deplasează pe șase benzi, dar și un rând de mașini parcate pe ambele părți.

Majoritatea mașinilor au culori închise, precum gri, negru, albastru închis. Unele sunt albe, roșii sau roz, dar în această imagine se află ascunsă și o mașină galbenă. Provocarea de astăzi este să o descoperiți în doar 15 secunde.

Specialiștii recomandă rezolvarea acestor teste IQ regulat, deoarece reprezintă un mod diferit și interesant de a ne pune la încercare creierul și atenția la detalii, lucru important și în viața de zi cu zi.

Ați reușit să descoperiți mașina galbenă? Un mic sfat: nu vă concentrați pe ambuteiajul din centrul imaginii. Mașina nu se află în mijloc. Dacă nu ați reușit să o identificați, vă spune noi unde este. Priviți cu atenție în stânga imaginii, la mașinile parcate.

Iată unde se afla mașina galbenă

Tipuri de iluzii optice

Iluziile optice sunt distorsiuni ale realității  și percepției. Aceste imagini înșală sistemul vizual, de la ochii noștri până la creier. Aceste jocuri pot fi create prin efecte vizuale și apar și în mod natural.

Sunt rezultatul analizei informațiilor primite de sistemul vizual, care poate percepe chiar și obiecte care nu sunt prezente. Există mai multe tipuri de iluzii optice, printre care:

  • Iluzii optice fiziologice

Aceste iluzii sunt asociate cu efectele stimulării excesive asupra ochilor, cum ar fi luminozitatea, culoarea sau mișcarea.

  • Iluzii optice cognitive

Aceste iluzii funcționează prin diverse experimente care atacă o anumită vulnerabilitate a vederii și în ele intervine cunoștințele noastre despre lume . Un exemplu clar de iluzii cognitive sunt imaginile care par diferite de ceea ce sunt.

  • Iluziile optice în artă

Mulți artiști au dat lucrărilor lor o notă magică folosind iluzii optice, creând profunzime, contrast și ambiguitate.