Iluzia optică de weekend. Găsește litera O din imagine în doar 5 secunde

de: Bișinicu Andreea
22 04. 2023

Una dintre cele mai tari iluzii optice din mediul online a devenit virală, după ce utilizatorii au acceptat provocarea de a rezolva acest test de inteligență în mai puțin de 5 secunde. Dacă reușești acest lucru, vei putea demonstra că deții un IQ mai ridicat decât media generală a oamenilor. Unde se află litera O?

Testul de inteligență al weekendului

Puțini sunt cei care știu că termenul iluzie derivă din cuvântul latinesc „illudere”, care înseamnă a păcăli. Prin urmare, premisa de bază a iluziei optice este de a înșela creierul uman, păcălindu-l să creadă că vede anumite lucruri care nu sunt reale.

Studiile arată că iluziile optice sporesc abilitățile cognitive și stimulează creierul să gândească creativ. Reprezintă, de asemenea, o modalitate distractivă de a-ți testa capacitate de concentrare și de a-ți îmbunătăți abilitățile de rezolvare a problemelor.

Cercetătorii au demonstrat faptul că implicarea în mod regulat în astfel de activități care provoacă creierul poate ajuta la reducerea riscului de declin cognitiv la adulți și la îmbunătățirea funcției generale a creierului.

Citește și Test de inteligență pentru genii. Găsește fantoma din bucătărie în mai puțin de 10 secunde

Unde se află litera O din iluzia de mai sus

În imaginea de mai sus ni se prezintă o serie de litere Q. După cum sugerează titlul, există o litera O rătăcită printre ele, iar internauții s-au chinuit preț de minute întregi pentru a o găsi.

Crezi că o poți găsi în doar cinci secunde și, astfel, să dovedești că posezi un coeficient de inteligență mai ridicat decât media generală a populației globale? Ei bine, atunci privește cu atenție ilustrația de mai sus și găsește răspunsul corect.

Aceste teste de atenție reprezintă o modalitate incitantă de a-ți pune mintea la contribuție. Dacă nu ai găsit încă unde se află litera O, poți oricând să verifici soluția cea bună AICI.

După cum vei putea observa, litera O se află în partea dreaptă a imaginii, pe rândul din mijloc, fiind ultima literă din colțul înșiruirii.

Citește și Iluzia optică simplă care îți testează vederea. Ce număr vezi în primele 10 secunde?