Iluzia optică de primăvară. Ai vedere de vultur dacă găsești trifoiul cu 4 foi din imagine

de: Sabina Anastasia
01 04. 2024

Playtech Știri îți prezintă o iluzie optică de primăvară. Mai mulți purceluși se află pe un câmp plin de vegetație. Poți găsi trifoiul cu 4 foi în timpul limită pe care îl ai la dispoziție? Succes!

Cum poate fi mintea ta păcălită de o banală imagine

Aruncă o privire la poza principală a acestui articol. Ce vezi? Câțiva purceluși? Frunze colorate cu nuanțe de verde? Grozav! Acum privește-o din nou și caută trifoiul cu 4 foi. Deși această ilustrație pare banală, în spatele ei se ascunde un fenomen mai complicat, cunoscut drept iluzie optică.

Imaginea principală este un exemplu banal de iluzie optică, prin care mintea ta este păcălită să vadă lucrurile altfel decât sunt de fapt. Materialele de acest fel ne înșală din diverse motive. Un lucru este însă, cert: creierul influențează modul în care vedem unele lucruri.

Ce trebuie să știi despre iluziile optice

Uneori, o iluzie optică funcționează pe seama unor deficiențe ale anatomiei umane identificate la nivelul ochilor. Dar să nu dăm vina din start pe ei. Și creierul poate fi vinovat pentru păcăleala pe care o trăim când încercăm să deslușim o imagine, din cauza cantității mari de informații pe care o procesează.

Uneori, creierul funcționează foarte rapid. El preia datele ce i-au fost comunicate de ochi și este nevoit să le proceseze în ritm alert – o cantitate mare de informații procesată în mod simultan rapid. Astfel, nu reușește să ducă sarcina la capăt, rămânând cu unele goluri pe care trebuie să le umple cu informații.

Regulile pe care trebuie să le respecți

Când creierul încearcă să umple golurile lăsate de ochi, omul experimentează ceea ce astăzi cunoaștem sub denumirea de iluzie optică. Adică vedem sau nu vedem ceva ce există sau, de fapt, nu există. Este și cazul materialului de astăzi, în care trebuie să faci un efort pentru a descoperi trifoiul cu 4 foi.

Accesează prima imagine din galeria foto a acestui articol. Nu accesa a doua imagine din galeria foto, fiindcă în ea vei descoperi răspunsul la problema pe care trebuie să o rezolvi. Setează, de asemenea, un cronometru la 15 secunde, acesta fiind timpul limită de care dispui pentru a desluși imaginea.

Unde se află, de fapt, trifoiul cu 4 foi din imagine

Analizează cu atenție ilustrația. Vei descoperi mai mulți purceluși pe un câmp de verdeață. Identifică în cele 15 secunde pe care le ai la dispoziție trifoiul cu 4 foi. Dacă ai nevoie de un indiciu, te ajutăm noi: analizează jumătatea dreaptă a ilustrației, zona centrală.

Ai reușit să identifici trifoiul cu 4 foi? Indiferent dacă răspunsul este afirmativ sau negativ, poți accesa, după expirarea timpului limită pe care îl ai la dispoziție, a doua imagine din galeria foto. În ea vei descoperi trifoiul cu 4 foi marcat.