Iluzia optică de iarnă. Câți cai sunt ascunși în zăpadă? Ai IQ de geniu dacă răspunzi corect

de: Corina Oprea
02 12. 2023

Iluziile optice sunt cele mai tari jocuri ale momentului! Reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a ne testa atenția și capacitatea de concentrare. Astăzi vă prezentăm una dintre cele mai mari provocări, în care trebuie să identificați câți cai sunt ascunși în zăpadă. Doar cei cu IQ de geniu găsesc răspunsul corect.

Cea mai tare iluzie optică de iarnă

Iluziile optice se bucură de mare succes în ultima perioadă și fac furori în mediul virtual. Sunt o modalitate interesantă de a descoperi cât de bine stai la capitolul atenție și concentrare, dar și cât de mult te ajută vederea.

Astfel de teste sunt foarte căutate și îndrăgite, dar unele sunt atât de dificile încât ne scot din minți. La prima vedere par simple, dar ele sunt, de fapt, extrem de grele și ne pun creierul și răbdarea la încercare.

Iluziile optice fac de obicei furori în mediul online, dar un tablou recent a provocat o ceartă între creatorul său și o grămadă de oameni de știință și internauți. Aceasta arată mai mulți cai pe vârful unui munte, dar puțini își pot da seama despre câte animale este vorba.

În timp ce creatorul spune o anumită cifră, jucătorii au cu totul altă părere. Din acest motiv, au pornit certuri mari și contraziceri pe Internet, după ce acest joc a revoluționat mediul online. Puțini sunt cei care găsesc răspunsul corect și pot oferi și argumente.

Iluzia optică de astăzi ilustrează mai multe animale. Imaginea este una destul de dificilă din cauza cromaticii, menite să te pună în dificultate. Tot ce trebuie să faci este să descoperi câți cai sunt pe munte, dar atenție mare la detalii!

Câți cai vezi în imagine

Iluziile optice și jocurile de atenție sunt modalități fascinante și distractive de a explora cum funcționează creierul și cum percepem informațiile vizuale. Jocurile de atenție pot ajuta la îmbunătățirea abilităților cognitive, precum atenția, concentrarea și memoria.

Vezi și: Iluzia optică a lunii decembrie. Ești un geniu dacă găsești lupul ascuns în pădure în 24 de secunde

Iluziile optice, prin natura lor, reprezintă un enigmă vizuală care devine tot mai complexă pe măsură ce încerci să le descifrezi. Cu cât îți dedici mai mult timp pentru a analiza fiecare detaliu, cu atât devii mai nesigur în privința răspunsului. Această experiență are loc atunci când există o „eroare” în modul în care creierul interpretează informațiile vizuale transmise de ochi.

Astfel, se întâmplă adesea ca atunci când privim o imagine, avem impresia că înțelegem perfect ceea ce vedem în fața noastră. Cu toate acestea, surprinzător, o altă persoană poate percepe complet diferit aceeași imagine, adăugând un element de subiectivitate și diversitate în interpretarea vizuală.

Imaginea de azi ilustrează mai mulți cai, într-un peisaj de iarnă. Se ascund perfect printre celelalte detalii, datorită culorilor asemănătoare, care te induc în eroare. Camuflajul este realizat perfect, motiv pentru care pun în dificultate cei care se concentrează pe acest joc.

Adevărul despre iluzia optică

Pictura, care poartă denumirea de Pintos, este realizată de artistul Bev Doolittle, în 1975. În ea, ceea ce par a fi patru cai albi și maro și un mânz sunt strânși împreună și se amestecă în stânca maro și fundalul înzăpezit, transformând imaginea într-o iluzie optică.

Te-ar putea interesa și: Cea mai tare iluzie optică. Doar geniile pot găsi mașina cu farurile aprinse din imagine, în doar 5 secunde

Imaginea a provocat controverse în mediul online, pentru că părerile au fost împărțite. Cel care a realizat imaginea spune că este vorba doar despre cinci animale, explicând că și picioarele lor sunt fix 20 dacă le căutăm bine.

Mulți internauți spun, însă, că ar fi vorba despre mai mulți cai. Chiar și unii experți în astfel de jocuri susțin acest fapt, pe motiv că ar fi prezente chiar și jumătăți de animale. În total, mărturisesc că este vorba despre 7.

„Căutăm șapte cai. Se vede unul în partea stângă a imaginii, care privește înainte, iar în mijloc se disting patru fețe grupate strâns. În acel grup, nasul maro al unuia (al doilea de la stânga) acoperă partea dreaptă a feței celui ghemuit în partea de jos.

În dreapta este un cal mic care stă lateral, iar deasupra lui este partea din spate a celui de-al șaptelea. Eu asta văd”, a explicat expertul.

Internauții și-au exprimat cu atenție părerea, dar situația nu a putut fi clarificată, mai ales pentru că artistul nu a oferit prea multe explicații. Dacă încă nu poți vedea șapte cai în această imagine, atunci fii sigur de faptul că te numeri printre mulți care cred că numărul real afișat în imagine este cinci.

„În dreapta este un cal mic care stă lateral, iar deasupra lui este partea din spate a celui de-al șaptelea. Dacă nu am halucinații.”, a mai spus un internaut.

În cazul în care întregul mister al imaginii cu cei șapte cai pare să vă scape, nu vă faceți griji – sunteți în limitele normale. Conform site-ului, majoritatea oamenilor sunt ferm convinși că numărul real de cai din această imagine este cinci.

Cu toate că artistul Bev Doolittle, care a denumit tabloul „Pintos”, afirmă că există doar cinci cai, această perspectivă nu schimbă deloc faptul că unii ar putea identifica un număr mai mare. Această diversitate în percepția vizuală servește doar pentru a sublinia, încă o dată, modul distinct în care creierele umane procesează și interpretează informațiile vizuale.