Iluzia optică a zilei. Toţi văd şoricelul, dar prea puţini porumbul ascuns printre ananaşi!

de: Ionuț Vieru
16 05. 2024

Începem ziua cu o iluzie optică care cu siguranță va fi o provocare. Chiar dacă sunt relativ ușoare, aceste teste sunt recomande de specialiști, fiind un antrenament bun pentru creier, dar și pentru atenția la cele mai mici detalii.

Găsește porumbul ascuns în imagine

Uneori, ochii tăi văd lucruri pe care creierul tău nu le înțelege. Acestea sunt iluzii optice, imagini care joacă feste ochilor și încurcă creierul în a vedea ceva ce, de fapt, nu este acolo.

În imaginea din galeria foto de mai sus putem vedea foarte mulți ananași, dar și câțiva șoricei. Ceea ce nu vedeți acum dar trebuie să-l descoperiți este un porumbul.

Acesta este ascuns în mai multe locuri în jurul fructelor. Pentru a rezolva astfel de teste, care de altfel nu sunt foarte ușoare, trebuie să aveți o atenție la detalii foarte dezvoltată, un criteriu esențial și în viața de zi cu zi.

Porumbul din imagine este de aceeași culoare cu ananasul, ceea ce face misiunea dumneavoastră mult mai dificilă. Trebuie să căutați 4 bucăți de porumb. Dacă aveți nevoie de indicii, încercați să vă concentrați pe puncte care se suprapun.

Potrivit specialiștilor, majoritatea oamenilor reușesc să rezolve acest timp, dar adevărata provocare este timpul de rezolvare. Aveți la dispoziție doar 30 de secunde. Start!

Dacă ați reușit, felicitări! Aveți o atenție sporită și sunteți capabili să rezolvați problemele într-un timp foarte scurt. Dacă nu, deschideți galeria foto de mai sus pentru a observa unde era ascuns porumbul, de fapt.

Tipuri de iluzii optice

Ochii sunt organe uimitoare și lucrează unison constant cu creierul nostru, motiv pentru care vedem lumea așa cum este. Cu toate acestea, iluziile optice ne păcălesc atât ochii, cât și creierul. Există mai multe feluri de iluzii optice, printre care:

  • Literale

O iluzie literală este atunci când imaginea pe care o vezi este diferită de imaginile care o compun.

  • Fiziologice

Aceste tipuri de iluzii optice sunt mai complexe deoarece răspund la suprastimularea simțurilor creierului. Ochiul „vede” atât de multă lumină, mișcare, culoare, dimensiune și dimensiune, încât încurcă creierul.

  • Cognitive

Spre deosebire de alte iluzii optice, aceste iluzii se bazează pe ceea ce gândește subconștientul și modul în care relaționează un obiect cu altul. Cu alte cuvinte, se crede că ceea ce vezi oferă o perspectivă asupra profunzimii gândirii tale.