Iluzia optică a zilei! Găsești căprioara din pădure în doar 10 secunde?

de: Ioana Bucur
06 11. 2023

Iluzia optică a zilei îți va testa nu doar atenția, dar și viteza de reacție. Privește cu atenție imaginea din galeria foto de mai sus. Crezi că poți să găsești căprioara din pădure în doar zece secunde?

Această iluzie optică le dă internauților mari bătăi de cap

Sezonul sărbătorilor de iarnă se apropie, iar acest test de inteligență inedit te va ajuta, fără doar și poate, să simți spiritul Crăciunului. Iluziile optice sunt o modalitate excelentă de a-ți antrena mintea.

Studiile realizate în ultimii ani de specialiști au arătat că jocurile de logică sunt un antrenament excelent pentru creier. Cunoscute și sub denumirea de teste de IQ sau teste de inteligență, aceste puzzle-uri au fost create în așa fel încât să ofere anumite indicii specialiștilor cu privire la nivelul de inteligență al celor care încearcă să le rezolve.

În ultima vreme, au câștigat tot mai mulți fani în rândul internauților din toate colțurile lumii.

Poți să găsești căprioara din pădure în doar 10 secunde?

În realitate, aceste provocări au devenit, de fapt, un mod plăcut de a ne petrece timpul liber. Cu toate astea, nu trebuie să uităm că sunt, de fapt, și un antrenament excelent pentru creier.

Testul de atenție pe care ți-l propunem este un exemplu perfect. Imaginea este, de fapt, o iluzie optică, creată în așa fel încât să ne atragă curiozitatea și să reușească să ne păcălească privirea.

Astfel de teste inedite au fost utilizate pentru prima oară acum mai bine de un secol. Atunci, dar și acum, specialiștii din domeniul psihologiei se foloseau de ele pentru a măsura inteligența oamenilor și pentru a înțelege mai bine cum interacționăm și cum percepem realitatea din jurul nostru.

Te-ar putea interesa și: Ai ochi de Sherlock Holmes dacă găseşti melcul din parc! Ai doar 7 secunde să rezolvi testul

Rezolvare

Privește cu atenție imaginea de mai sus. Desenul ce surprinde un colț al naturii are un element ascuns, pe care foarte puțini reușesc să îl descopere în mai puțin de zece secunde. Așadar, setează cronometrul și, când te simți pregătit, apasă Start.

Rezolvare

Căprioara este destul de mică și bine camuflată. Dacă vei analiza cu atenție desenul, o vei descoperi în colțul din stânga.

Te-ar putea interesa și: Iluzia optică pentru oamenii cu atenție la detalii. Câți delfini sunt în imagine?