Iluzia optică a zilei. Doar geniile pot găsi animăluțul care se ascunde în imagine în doar 5 secunde

de: Corina Oprea
26 07. 2023

Vă propunem astăzi un nou joc interesant, care vă testează atenția și concentrarea. Este o iluzie optică pe care prea puțin o rezolvă, mai ales pentru timpul este limitat. Trebuie să găsești animăluțul care se ascunde în imagine în doar 5 secunde. Vezi dacă tu reușești!

Testul zilei. Găsește animăluțul ascuns în doar 5 secunde

Iluziile optice sunt unele dintre cele mai interesante metode ce ne testează inteligența și atenția. Creierul nostru poate fi influențat în multe feluri, dar un astfel de exercițiu îl pune serios în dificultate.

Vă prezentăm astăzi o imagine complexă, din care trebuie să extrageți un detaliu important: un animal ascuns. Este vorba despre un cobai, care se ascunde foarte bine printre detalii.

Imaginea de mai sus ilustrează un parc. Puteți vedea o mulțime de oameni care fac mai multe lucruri în imagine. Puteți vedea cum unii își plimbă animalele de companie în parc, unii se antrenează, unii pictează, unii se joacă.

Sunt și o mulțime de animale, bine evidențiate, dar și unul care se ascunde foarte bine. Nu este colorat bine, ci se introduce perfect în peisaj.

Unde se află animalul ascuns

Ai doar cinci secunde la dispoziție să găsești cobaiul, crezi că reușești? Setează cronometrul și începe căutarea după rozătoare. Ți-aș fi spus să nu te grăbești, dar timpul este limitat: 5 secunde, nu uita.

Îți dăm un indiciu: copiii care fac sport. Uită-te bine în jurul lor, concentrează-te pe acea zonă, pentru că vei reuși să îl observi dacă ești atent. Are o culoare deschisă și nu iese deloc în evidență.

Este important să fii calm și să te concentrezi bine, pentru că nu este un test foarte dificil. Totuși, dacă nu reușești, nu te întrista. Poate nu este cea mai bună zi, poate ești obosit și nu ai dat tot ce ai mai bun.

Continuă să rezolvi astfel de exerciții, învață să fii atent la detalii și să nu îți pierzi răbdarea. Cu asemenea jocuri îți testezi limitele, dar îți și antrenezi mintea și devii mai ambițios.