Iluzia optică a unui psiholog danez care te va pune în dificultate. Este și test de personalitate în același timp

de: Ioana Bucur
22 11. 2023

O provocare de tip 2 în 1 face furori în rândul internauților din aproape toate colțurile lumii. Este posibil ca iluzia optică creată de un psiholog danez să te pună în dificultate. Imaginea inedită este, în același timp, și un test de personalitate.

Iluzia optică a unui phiholog danez face furori în mediul online

Puzzle-urile de acest tip au fost construite în așa fel încât să ofere anumite indicii specialiștilor cu privire la nivelul de inteligență al celor care încearcă să le rezolve. În ultima vreme, au câștigat tot mai mulți fani în rândul internauților din toate colțurile lumii.

De o popularitate tot mai mare se bucură o iluzie optică creată de un psiholog danez – „Vaza lui Rubin”. Este vorba, de fapt, de o provocare 2 în 1, fiind, în același timp, și un test de personalitate.

Ce vezi prima oară?

Privește cu atenție imaginea și spune ce vezi prima oară. Sunt două moduri diferite prin care poate fi interpretată, dezvăluind specialiștilor indicii despre caracterul tău.

La începutul secolului XX, psihologul Edgar Rubin a ajuns la concluzia că persoanele care văd în imaginea sa, întâia oară, o vază, sunt persoane analitice, ce reușesc mereu să găsească soluții pentru problemele și obstacolele ce le ies în cale. La polul opus sunt cei care identifică prima oară două chipuri, în profil, sunt creativi, firi artistice.

Foto: Profimedia

Testele, instrumente utile pentru psihologi

Odată cu apariția lor în mediul online, aceste provocări au devenit, de fapt, un mod plăcut de a ne petrece timpul liber. Cu toate astea, nu trebuie să uităm că sunt, de fapt, și un antrenament excelent pentru creier.

Scopul lor nu este doar distracția, însă. Au fost utilizate pentru prima oară acum mai bine de un secol. Atunci, dar și acum, specialiștii din domeniul psihologiei se foloseau de ele pentru a măsura inteligența oamenilor și pentru a înțelege mai bine cum interacționăm și cum percepem realitatea din jurul nostru.