Iluzia optică a săptămânii. Ai IQ de geniu dacă o vezi pe Barbie cât mai repede

de: Ioana Bucur
28 11. 2023

Iluzia optică a săptămânii este o provocare colorată, pe care sigur o vor adora domnișoarele și doamnele. La prima vedere, pare foarte simplă, însă realitatea este cu totul alta, în momentul în care se dă start cronometrului. Se spune că doar cei cu un IQ de geniu pot observa păpușa Barbie în câteva secunde.

Iluzia optică ce face furori în mediul online

Este jucăria preferată a fetițelor din multe colțuri ale lumii, însă acum a devenit personaj principal al unui test de inteligență inedit. Iluzia optică face furori în mediul online, dându-le internauților mari bătăi de cap.

Provocarea a fost creată pentru a celebra lansarea filmului „Barbie” și are o cerință ce, la prima vedere, pare cât se poate de simplă, tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție imaginea și să găsești celebra păpușă.

Găsește-o pe Barbie în mai puțin de 20 de secunde

Este un test contra cronometru, ceea ce înseamnă că va trebui să te grăbești, în condițiile în care ai doar 20 de secunde pentru a da un răspuns. Se pare că doar cei cu IQ de geniu și o mare atenție la detalii o pot recunoaște pe Barbie în mai puțin de 20 de secunde.

Așadar, când te simți pregătit, setează cronometrul la 20 de secunde și apasă Start. Vei găsi rezolvarea în rândurile de mai jos, dar și în ultima imagine din galeria foto de mai sus.

Te-ar putea interesa și: Iluzia optică veche din secolul al 19-lea. Ești un geniu dacă găsești pisicile în mai puțin de 20 de secunde

Rezolvare

Odată cu apariția lor în mediul online, aceste provocări au devenit, de fapt, un mod plăcut de a ne petrece timpul liber. Cu toate astea, nu trebuie să uităm că sunt, de fapt, și un antrenament excelent pentru creier.

Scopul lor nu este doar distracția, însă. Au fost utilizate pentru prima oară acum mai bine de un secol. Atunci, dar și acum, specialiștii din domeniul psihologiei se foloseau de ele pentru a măsura inteligența oamenilor și pentru a înțelege mai bine cum interacționăm și cum percepem realitatea din jurul nostru.

Te-ar putea interesa și: Iluzia optică a sfârşitului de toamnă. Ești un geniu dacă găsești fularul ascuns printre frunze

Rezolvare

Privește cu atenție în partea de sus a imaginii, colțul fin dreapta. Silueta păpușii Barbie poate fi găsită imediat sub o sticluță de ojă roz, deasupra unui săpun verde.