Iluzia optică a momentului. Tu vezi floarea-soarelui ascunsă printre albine? Puţini reuşesc!

de: Ioana Bucur
17 09. 2023

O imagine viu colorată a devenit iluzia optică a momentului, internauți din toate colțurile lumii acceptă provocarea, însă foarte puțini reușesc să o rezolve. Tu vezi floarea-soarelui ascunsă printre albine? Ai doar cinci secunde la dispoziție să dai răspunsul.

Iluzia optică a momentului dă multor internauți bătăi de cap

Dacă faci parte din categoria celor care nu pot rata ocazia de a-și pune la încercare perspicacitatea, spiritul de observație și viteza de reacție, nu poți rata acest test. La prima vedere, provocarea pare cât se poate de simplă, însă în momentul în care vei porni cronometrul, îți vei da seama că nu este deloc ușor să găsești floarea-soarelui printre albine în intervalul de timp dat.

Cunoscute și ca teste de IQ sau teste de inteligență, aceste puzzle-uri au fost create în așa fel încât să ofere anumite indicii specialiștilor cu privire la nivelul de inteligență al celor care încearcă să le rezolve. În ultima vreme, au câștigat tot mai mulți fani în rândul internauților din toate colțurile lumii.

În ultimii ani, au ajuns să fie considerate un mod plăcut de a ne petrece timpul liber. Cu toate astea, nu trebuie să uităm că sunt, de fapt, și un antrenament excelent pentru creier.

Un exercițiu excelent pentru creier

Cel mai probabil, ai mai auzit de ele, dar te-ai întrebat vreodată ce sunt, de fapt, iluziile optice? În această categorie intră imaginile ce au fost create în așa fel încât să ne atragă atenția și să reușească să ne păcălească privirea.

Astfel de teste inedite au fost utilizate pentru prima oară acum mai bine de un secol. Atunci, dar și acum, specialiștii din domeniul psihologiei se foloseau de ele pentru a măsura inteligența oamenilor și pentru a înțelege mai bine cum interacționăm și cum percepem realitatea din jurul nostru.

Te-ar putea interesa și: Iluzie optică pentru genii. Găsește ce număr lipsește din imagine în doar 5 secunde. Poți să o faci?

Tu vezi floarea-soarelui ascunsă printre albine?

Tu vezi floarea-soarelui ascunsă printre albine în mai puțin de cinci secunde?

Imaginea de  mai sus este un exemplu perfect. Desenul a devenit iluzia optică a momentului, o provocare ce le dă multora bătăi de cap.

Când te simți pregătit să îți pui la încercare atenția la detalii și viteza de reacție, setează cronometrul la cinci secunde și apasă Start. Înainte ca timpul să se scurgă, încearcă  să găsești floarea-soarelui ascunsă printre albine.

Rezolvarea o  găsești în ultima imagine din galeria foto de mai sus.

Te-ar putea interesa și: Cea mai tare iluzie optică. Doar geniile pot găsi mașina cu farurile aprinse din imagine, în doar 5 secunde