Iluzia optică a momentului. Găseşte pisica ascunsă printre lemne în mai puţin de 8 secunde!

de: Amyra Garey
25 08. 2023

Iluziile optice sunt provocări pentru creierul tău pentru că generează confuzie. Testul IQ al iluziei optice constă în capacitatea de a depăși momentul de confuzie și a găsi elementele reale mascate de efectul vizual. Găsește pisica din imagine și află dacă ești vigilent!

Imaginea care le-a dat bătăi de cap internauților

Iluziile optice sunt imagini care ne provoacă abilitățile de percepție și observație.

Astfel, o pisică se ascunde în această imagine, însă doar cei cu adevărat atenți și vigilenți pot găsi animalul în mai puțin de 8 secunde.

Hai să vedem dacă tu poți depista foarte repede unde se ascunde felina!

Ei bine, secundele au expirat, ai reușit să depistezi unde se află pisica din imagine? Dacă da, ești un adevărat geniu.

Vezi mai jos răspunsul corect.

Ce este iluzia optică

O iluzie optică este modalitatea prin care imaginea apare diferită de forma ei reală, și totodată, reprezintă și modalitatea de a-ți păcăli creierul.

Creierul uman pune imaginile împreună pentru că este învățat să aștepte anumite lucruri, iar uneori datele sunt confuze.

Multor persoane le place să privească iluziile, de exemplu, magicienii sunt cei care se joacă cu iluziile tot timpul, motiv pentru care li se mai spune și iluzioniști.

Potrivit experților, iluziile optice ne ajută să îți dezvolți inteligența.

Ele te vor face să te gândești mai bine la cum sunt posibile anumite lucruri și te vor ajuta să înțelegi cum funcționează creierul uman.

Iluziile optice te lasă uneori perplex și îți pun la lucru privirea și intelectul.

O iluzie optică este una care arată imagini care diferă de realitatea obișnuită, iar ochii noștri adună informațiile care sunt procesate de creier pentru a oferi o percepție.

O explicație generală pentru majoritatea iluziilor este modul în care creierul lucrează cu datele senzoriale pentru a produce o percepție semnificativă.

Potrivit unui renumit psiholog din secolul al XIX-lea, Hermann von Helmholtz, percepția este o inferență inconștientă din datele senzoriale și experiența trecută.